Gurbette yaşayan Müslümanların sahur ve iftar sofralarını süsleyen Ramazan pidesi, Amerika’da adeta marka haline geldi. Özellikle Ramazan ayını ülkesinden uzaklarda geçiren birçok insan, iftar vakti Ramazan pidesi almak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

ABD’nin New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde yaklaşık 15 yıldır ekmek üreten Taşkın Bakery (Taşkın Fırını)’nın sahibi Kadir Taşkın, Ramazan'ın gelmesi ile birlikte yaptığı pidelerle Müslümanların gözdesi haline geldiğini ifade ediyor.

Ramazan pidesinin adeta marka haline geldiğini belirten Taşkın, yaptıkları pideleri Amerikan'ın 50 eyaletine gönderdiklerini söyledi. Ramazan pidesinin yanı sıra kıymalı ve peynirli pidelerini de mübarek ay için özel yaptıklarını ifade eden Taşkın, müşterilerinin sadece Türklerden oluşmadığını, bunların arasında çok sayıda müslüman Amerikalı olduğunu kaydetti. Ramazan ayında 300 binden adetten fazla pide ürettiklerini hatırlatan Taşkın, "Yıllardır en güzel pideyi yapmak için elimizden geleni yapıyoruz.Özellikle Ramazan ayında müşterilerimize pide hazırlıyoruz. Pidemiz marka oldu, Amerika’nın birçok yerinden müşterilemiz var. Memleket özlemi çeken birçok Türk’ün sırf bu keyfi yaşamak için farklı eyaletlerden gelerek sıcak Ramazan pidesi kuyruğuna giriyor. Müşterilerimiz birbirlerine hediye olarak çoğu zaman ekmek göndermeye başladı. İnsanların bu kadar ilgi göstermesi bizi son derece mutlu ediyor.” dedi.

Yıllardır fırında ekmek ustası olarak çalışan Hatice Akpınar ise yaptıkları pidelerin insanlar tarafından tercih edilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Kahraman, “İnsanların pide hasreti çekmemeleri için gece gündüz çalışıyoruz. İftar vaktinde birçok insanın fırnın önünde sıraya girmesi bizi mutlu ediyor. Demek ki, insanların pide özlemini dindirebiliyoruz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Pide almak için 2 saatlik yoldan gelen Ercan Yerdelenli ise gurbette oldukları halde Ramazan pidesi buldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini söylüyor. Pidenin ABD’de marka olduğunu söyleyen Yerdelenli, uzak diyarlarda kendilerine bu imkanı sunan fırın ustalarına teşekkür etti.