Haftalardır sinema severler tarafından gösterime girmesi merakla beklenen ‘‘Batman Dark Knight Rises’’ filminin ilk gösterisinde katliam yaşandı. Colorado eyaletinin başkenti Denver yakınlarındaki Aurora şehrinde Batman filminin ilk seansında izleyicilerin üzerine rastgele ateş eden bir kişi ilk gelen bilgilere göre 14 kişiyi öldürdü, 50 insanı da yaraladı.

Polis, saldırganın kimliği konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı fakat olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polisin basına verdiği ilk bilgilere göre14 kişinden 10’u olay yerinde 4'ü ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Ölenler arasında çocuklarında olabileceği belirtiliyor. Tedavi altındaki yaralılardan 3'ünün durumlarını kritik olduğu ifade ediliyor.

AMERİKA'DA GÜNDEME OTURDU

Yerel saat ile 00:30 da başlayan Batman filminin ilk gösteriminde yaşanılan katliam Amerika’yı ayağa kaldırdı. Tüm televizyon kanallarında birinci haber olarak duyurulan olaydan sonra CNN, MSNBC, FOX News gibi tüm haber kanalları saatler boyunca yalnızca silahlı baskın haberini verdi. İlerleyen saatlerde Obama hükümetinden olayla ilgili olarak bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Bazı gazetelerde yer alan saldırıyı yapan iki kişinin olduğuna dair bilgi henüz polis tarafından teyit edilmedi. Saldırıda göz yaşartıcı gaz da kullanıldığı iddiası ise doğrulandı. Şüpheli şahsın tiyatro salonunun arkasındaki park alanında yakalandığı ve sorgusuna başlandığını bildirdi. CNN konuşan Aurora polis departmanından bir görevli şüphelinin 20-25 yaşlarında bir erkek olduğunu söyledi. Polis, olayın yaşandığı sinema salonu içinde 3 silah bulunduğunu duyurdu.