Özellikle Tayland’ın kuzeyinde etkin olan sel felaketinden etkilenen şehirler sırasıyla Mea Hong Son, Lam Pang, Kamphaeng Phet, Kalasin, Buri Ram, Samut Prakan, Nakhon Si Thammarat, Phetchaburi, Loei, Phayao, Nan, Sukhothai, Phitsanulok, Phichit, Chiang Rai ve Chiang Mai oldu.

Tayland’da yaşanan sel felaketinde 302 köy, 71 semtteki 8,051 ev etkilendi.14 şehirdeki sel kontrol altına alındı ancak Chiang Rai, Chiang Mai ve Phicit şehirlerinde hala sıkıntı büyümeye devam ediyor.

Felaketten en çok etkilenen şehir ise Chiang Rai oldu. Bu şehirde 217 köy, 35 semtteki 5 bin 884 ev zarar gördü ve toplamda 11 bin 200 kişi de mağdur oldu. Şehirde 28 milyon metrekarelik tarım alanı, 161 balık göleti, 51 cadde, iki okul ve 26 köprü kullanılamaz hale geldi.

Toplum sağlığı departmanı genel sekreteri Dr. Narong Sahametapat sel felaketinin yaşandığı yerlerdeki 79 büyük hastaneye acil durumlara karşı hazırlıklı olmalarını söylediklerini iletti ve 13 adet yüzer acil durum medikal ünitesinin ise Tayland’ın kuzeyinde şuana kadar toplamda 1100 hastaya müdahale ettiğini ve halk sağlığını sürekli olarak kontrol ettiklerini söyledi.