BBC'nin haberine göre, evliliklerini kabul etmeyen aileleri tarafından reddedilen çift, tüm servetlerini evde besledikleri maymuna bırakmaya karar verdi.

Çocukları olmayan Hindu Brajeş Srivastava ve Müslüman karısı Şabista, maymunu 2005 yılında yaklaşık 8 dolara satın almadan önce uzun yıllar yalnız olduklarını söyledi. Farkı dinlerden olmaları nedeniyle ailelerinin kendilerini reddettiğini belirten Şabista, annesi elektrik çarpması sonucu ölen maymun Çunmun'u yaklaşık bir aylıkken satın aldıktan sonra süt, meyve ve ev yemekleriyle beslediklerini anlattı.

Çift, 2010'da Çunmun'u Bitti Yadav adlı dişi bir maymunla lüks bir düğünle evlendirdiklerini, o tarihten sonra iki maymunla birlikte yaşamaya başladıklarını ifade etti.

Brajeş Srivastava, Çunmun'u evlat edinmelerinden beri "işlerinin iyi gittiğini, ailesinin refaha erdiğini" söyledi.

Çunmun'u evlatları gibi seven çift, maymunun bir dönem insanları ısırdığını, başvurdukları doktorun hayvanın dişlerini düzleştirerek insanları ısırmasını engellediğini aktardı.

Hindistan'da çok sayıda maymun sokak göstericileri tarafından insanları eğlendirmek için eğitilmesine rağmen, maymunların ev hayvanı olarak beslenmesine çok sık rastlanmıyor. Daha önce ülkenin kuzeyindeki Tripura eyaletinde bir kadın emzirdiği bir maymunu evlat edinmişti.