Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Time dergisinin okuyucuları tarafından yılın kişisi seçildi. Modi, TIME.com'da oluşturulan portalda kullanılan yaklaşık beş milyon oyun yüzde 16'sından fazlasını alarak zirveye yerleşti.

Hindistan'da mayıs ayında yapılan seçim kampanyası maratonunda ülke ekonomisini canlandırma sözü veren ve ülkenin 15. başbakanı olan Narendra Modi, milliyetçi Bharatiya Janata Partisi'nin lideri.

Okuyucuların verdiği kararın bağlayıcı bir özelliği bulunmuyor ve Yılın Kişisi, Time dergisinin editörleri tarafından seçiliyor.

FEGUSON'DAKİ GÖSTERİCİLER İKİNCİ SIRADA

Oylamada, Ferguson'daki göstericiler ikinci sıraya yerleşirken, ilk beş arasında Hong Kong'daki gösterilerin lideri Joshua Wong, Pakistanlı kadın hakları eylemcisi Malala Yusufzay ve Batı Afrika'da Ebola'yı tedavi eden doktorlarla hemşireler bulunuyor.

ESAD, ERDOĞAN'I; PUTİN, OBAMA'YI GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 29'uncu sırada yer aldı. Suriye lideri Beşar Esad 26'ıncı sırada yer alırken, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi ise listede 43'üncü sırada yer aldı. ABD'li reality şov yıldızı Kim Kardashian ise 33'üncü oldu. Rusya lideri Putin ankette Abd Başkanı Obama'ya açık ara fark attı.

GEÇEN YIL PAPA SEÇİLMİŞTİ

Papa Franciscus, geçen yıl Time dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti.

KİMLER ALMIŞTI

Derginin 1927 yılından bu yana bu ünvanı verdiği ünlüler arasında Mahatma Gandi, Adolf Hitler, Kraliçe Elizabeth, Martin Luther King Jr., ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer alıyor.