ABD'de seçimler tamamlandı. Yeni başkan beklenenin aksine Donald Trump oldu. Trump'ın başkan seçilmesi sonrası da ülkede karışıklıklar başladı. Ülkenin New York, Washington, Baltimore, Philadelphie, Los Angeles, San Francisco ve Oakland gibi kentlerinde binlerce kişi sokağa döküldü.

Göstericiler ellerinde 'Benim başkanım değil' yazan pankartlar taşıyarak yürüyüş yaptı. Protestolar üniversite kampüslerine de yansıdı. Üniversitelerde de öğrenciler Trump'a karşı protesto gösterileri yaptı.

Portland kentinde ise göstericiler bazı araçların ve mağazaların camlarını kırdı. Bazı kentlerde yolları trafiğe kapatan göstericilerden ikisi gözaltına alındı.




TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Protestolar sonrası Trump, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Gösterileri adil bulmadığını belirten Trump, "Açık ve başarılı bir başkanlık seçimi yapıldı. Şimdi medya tarafından kışkırtılan profesyonel göstericiler protesto ediyor. Hiç adil değil" mesajını yazdı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Öte yandan sosyal medyada da tepkiler arttı. #NotMyPresident (Benim başkanım değil) etiketiyle açılan kampanyaya çok sayıda kişi destek verdi.

Trump'ın ırkçı, göçmen karşıtı, cinsiyetçi söylemleri olduğunu belirten göstericiler, eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.