Kuzey bölgeleri lehine İtalya'nın federal bir yapıya dönüşmesini savunan, göçmen karşıtı aşırı sağcı parti Kuzey Ligi'nin (Lega Nord) lideri Matteo Salvini, zirvenin ardından mikroblog sitesi Twitter'dan şu iletiyi paylaştı: “Göçmenler için Avrupa'dan Türkiye'ye 3 milyar Euro'luk bir hediye. Bazıları da aynı Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyor. Onlar giriyorsa BİZ ÇIKALIM.”

Daha önce de birçok kez Türkiye'nin AB üyeliğine karşı açıklamalar yapmış olan Salvini'nin bu mesajına onlarca yorum yapıldı. Salvini'yi savunanlar kadar karşı çıkanlar bulunurken, Twitter'daki dikkat çeken bazı tepkiler şöyle oldu: “Türkiye AB'ye girerse, ben kesinlikle gidiyorum. Rusya'ya taşınıp, dilenmeye başlarım”

“Anlamadım, 2 milyon Suriyelinin buraya gelmesini mi tercih ediyorsunuz? Bu parayı, onlar orada kalsın diye ödüyoruz, uyanın.” “Hayır, Türklere hayır. Hangi sapık kafalar bu fikirleri doğuruyor? Onlar giriyorsa biz çıkalım. Haklısın Kaptan.”“Türkiyeli ya da Türkiyesiz zaten AB'den derhal çıkmamız lazım.” “İğrenç adam sen çık.” “Türkiye, sınırı kevgire dönmüş, IŞİD'le alışverişte, Kürtleri bombalıyor, Ruslara ateş açıyor… Çıkmak için (AB'den) başka gerekçe saymaya gerek var mı?” “Türkiye'nin AB'ye girmesini beklemeden derhal sen çıkmaya başla, Kuzey Kutbu'na, beyaz ayıların yanına git.” “Seni tutan yok çık git. Çık ve bir daha girme” “Evet işte bu, onları ana kapıdan alalım, biz de acil çıkış kapısından çıkalım! Erken çıkmak daha iyidir.” “Avrupa Parlamentosu'nda biraz bulunsaydın, belki dış politikadan biraz anlamaya başlardın. Oysa hiçbir halt anlamıyorsun.” “Avrupa haraç ödüyor.” “Anneciğim Türkler (Mamma li Turchi)”