Politiken gazetesi "Türkiye askerlerini ve mezarı tahliye etmek için Suriye'ye girdi" manşeti ile verdiği haberde Türkiye'nin, Türbeyi ve Türbedeki askerleri koruma sözü verdiğini ancak sözünü tutmak yerine askerleri ve mezarı tahliye etmeyi tercih ettiğini yazdı. Haberde, Türkiye'nin operasyonu Kobane'yi IŞİD'ın elinden kurtaran Kürtlerle işbirliği halinde gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye'nin kendi topraklarından çekildiğine dikkat çekti. Operasyonun, IŞID'ın tehditleri üzerine gerçekleştirildiği yorumu yapılan haberde, Türkiye'nin 1921 yılında Fransa ile yaptığı antlaşma uyarı Türk toprakları sayılan alanı ve Türbeyi, defalarca, ne pahasına olursa olsun koruma sözü verdiğini ancak sözü tutmak yerine askerleri ve Türbeyi tahliye etmeyi tercih ettiği belirtildi.

Danimarka'nın resmi televizyon kanalı DR, aynı başlıkla verdiği haberde ara başlık olarak "Türkiye IŞİD'in ilerleme kaydettiği bölgede koruma sözü verdiği askerleri ve Türbeyi tahliye etti" cümlesini kullandı. Türkiye'nin geçtiğimiz yıl IŞİD'ın bölgede ilerlemesinden duyduğu rahatsızlığı belirtiğine dikkat çeken DR, askerlerin ve türbenin tahliye edilmesinin nedeninin IŞİD tehdidi olabileceğini belirtti.

Newsbreak, "Türkiye koruma sözü verdiği mezarı ve askerleri tahliye etti" başlığı ile verdiği haberde, diğer medya kuruluşları gibi Türkiye'nin defalarca koruma sözü verdiği topraklardan Kürtlerle işbirliği yaparak çekildiğini yazdı. Newsbreak, hükümetin başarılı olarak yorumladığı operasyonun aslında Türk askerinin kendi topraklarından çekilmesi olduğuna dikkat çekti.