Putin'in kara kutusu olarak bilinen Rus filozof Prof. Aleksandr Dugin, 15 Temmuz öncesi Türkiye'yi orduda hareketlilik var diyerek uyarmıştı. Dugin'den bir uyarı daha geldi. ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımlar uygulanmaya hazırlandığını belirten Dugin, ekonomiyi kurtarmak için Türkiye'nin B planının olması gerektiğini söyledi.

'Putin'i Erdoğan konusunda ikna eden siz miydiniz?' sorusuna yanıt veren Dugin, kendisinin bu konuda yardımlarının olduğunu ama Putin'in de öyle ikna edilecek birisi olmadığını söyledi. Putin'in rasyonel ve realist biri olduğunu da söyleyen Dugin, bu yüzden Putin'in delilleri değerlendirdiğini de belirtti.

CIA'in darbe girişimi için 2 milyar dolar harcadığını da iddia eden Dugin, başarısız olmalarının nedenini de açıkladı. Balyoz ve Ergenekon davalarından sonra orduda kimsenin Erdoğan'ı desteklemeyeceğini düşündüklerini belirten Dugin, ancak Kemalist askerlerin de Erdoğan'ı desteklediğini ve bu yüzden başarısız olduklarını söyledi. Dugin, o gece CIA'in Türkiye ile Rusya arasındaki iletişimi kesmeye çalıştıklarını da söyledi.

FETÖ'nün miadını doldurduğunu ve ABD'nin yeni bir maşa örgüt bulacaklarını söyleyen Dugin, etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler gibi şeyleri ABD'nin kullanacağını ve zayıf noktalar üzerinden yürüyeceklerini söyledi.

Türkiye'yi sürekli saldırı altında olacaksınız sözleri ile uyaran Dugin, ABD'nin Türkiye'ye de ekonomik yaptırımlar uygulayacağını söyledi. Dugin, Türkiye'nin ekonomiyi kurtarmak için bir B planı olması gerektiğini de belirtti.