İngiltere Dışişleri Bakanlığı hazırladığı bir raporda, yurt dışında tatil yapan veya yaşayan İngilizlere yönelik cinsel saldırı olaylarının en yüksek yaşandığı ikinci ülkenin 23 olayla Türkiye olduğuna yer vermişti. Rapor, İngiliz Daily Telegraph gazetesinde de bir habere konu olmuştu. İlk sırasında Mısır'ın bulunduğu liste, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Türkiye Otelciler Federasyonu'na (TÜROFED) gönderdiği yazıda şu ifadeler kullanıldı: Türkiye, ağırladığı yabancı turist sayısı itibarıyla dünyada 6. sırada yer alıyor ve turizmde önemli bir yere sahip. Ülkemiz, 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar turizm geliri hedeflemektedir. Bu tür olaylar ve haberler ülkemize ciddi anlamda zarar vermektedir...

'BİLİNÇ ARTIRILMALI'

Taşbaşı, TÜROFED'den alınmasını istedikleri önlemleri ise şöyle anlattı: Kurumunuzca hem bilinç artırıcı önlemlerin hem de hizmet alanınızda güvenlik açısından gerekli tedbirlerin alınması ve konuya hassasiyet gösterilmesi büyük önem arz etmektedir.