Araştırmada, vardiyalı çalışanların, yanlış beslenme ve hareketsizliğe dayalı olarak daha çabuk şeker hastalığına yakalandığı belirtildi. DGAUM yetkilileri sürekli değişen çalışma saatlerinin, insan metabolizmasına olumsuz etkiler yaparak hastalığa neden olduğuna dikkati çekti. Ayrıca, vardiya çalışanların diğerlerine oranla sağlıksız beslendikleri ve bunun sonucunda daha sık hasta oldukları vurgulandı. Bu olumsuz durumdan korunmanın en önemli tedbiri olarak fazla kilolara dikkat edilmesini öneren uzmanlar, fazla kilolu vardiya işçilerinin çok daha fazla riziko altında olduklarını belirtti.

Uzmanlar, fazla kilodan kaçınmak için sağlıklı beslenme ve düzenli spor öneriyor. Haftada en az 2 kez spor yapılması gerektiği bildirildi. Vardiya çalışanlarının erken teşhis muayyenlerinin de ihmal etmemeleri uyarısında bulunuldu. Araştırmada, şeker hastalığı erken teşhis edilebilirse, vücuttaki oluşturabileceği hasarların önlenebileceği veya geciktirilebileceği vurgulandı.

Alman, iş yasasına göre, vardiya çalışanların en az üç yılda bir iş sağlığı muayenesinden geçirilmesi ve bu muayene masraflarını işverenin ödemesi gerekiyor.