Ebola virüsünün binlerce can aldığı Afrika ülkelerinde korkusuzca görev yapan doktorlar ve hemşireler dergi tarafından 'Yılın Kişisi' olarak açıklandı. TIME, "Ebola Savaşçıları" için "Riske girdiler, sebat ettiler, feda ettiler ve kurtardılar" ifadesini kullandı.

Dergi, okurlarının internet üzerinden oy vererek seçtiği birinciyi dün açıklamış, 'Ebola Savaşçıları' okuyucuların belirlediği bu listede 5'inci olmuştu. Okur anketinin birincisi ise Hindistan Başbakanı Narendra Modi olmuştu.

BARZANİ "FIRSATÇI" OLARAK TANIMLANDI

TIME'ın listesinde, 'Ebola Savaşçıları'nı sırasıyla 'Ferguson Protestocuları', Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çinli girişimci Jack Ma ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani izledi.

Ferguson Protestocuları "Aktivistler", Putin "Emperyalist", Jack Ma "Kapitalist", Barzani ise "Fırsatçı" tanımlamasıyla listedeki yerini aldı. Seçimi yapan TIME editörlerinden Karl Wick, Barzani için "IŞİD, Ortadaoğu yapbozunu havaya atarken; Kürt lider bir parçaya uzandı" yorumunda bulundu.

Okuyucu oylamasının sona ermesinin ardından TIME dergisi editörleri de kendi adaylarından oluşan sekiz kişilik son listeyi açıklamıştı. Okurların birinci seçtiği Hindistan Başbakanı Modi, editörlerin listesine girememişti.

GEÇEN YIL PAPA SEÇİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye de bir ziyaret düzenleyen Papa Françesko, geçen yıl TIME dergisi tarafından yılın kişisi seçilmişti.