Yunanistan'da referandum sonrası şok bir istifa haberi geldi. Maliye Bakanı Yanis Varoufakis istifa ettiğini açıkladı. Varoufakis, istifasını ise Twitter hesabından duyurdu. Varoufakis, hesabına artık bakan olmadığını yazdı. İstifa eden Varoufakis, kendi blog sitesinde yaptığı açıklamada ise, Başbakan Çipras'ın müzakerelerde elini güçlendirmek için böyle bir karar aldığını duyurdu. Tüm demokratik kazanımların bir bedeli olduğunu belirten eski bakan, Yunan hükümetinin kreditörlerin ültimatomunu ret etmesinin de büyük bir maliyeti olduğunu da kaydetti.

İstifa ettiğini Twitter adresinden duyuran Varoufakis, "Artık Bakan değilim! (Minister No More!)" yazdı.

Varoufakis, Yunananistan'da dün yapılan ve Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka'nın paketine güçlü bir "hayır" oyunun çıktığı referandum sonrası yaptığı açıklamada da, "Bizim HAYIR'ımız, demokratik ve rasyonel bir Avrupa'ya EVET demektir" dedi.

Varufakis, kendi özel blog sitesinde İngilizce olarak “Artık bakan değil” başlığı altında yayınladığı açıklamasında, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın müzakerelerde elini güçlendirmek için bakanlık görevinden ayrılma kararı aldığını belirtti.

Açıklamasında, Yunanistan’da dün yapılan referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından kendisine, Eurogroup’un ve diğer ortakların müzakerelerde kendisini görmek istemediği, başbakanın da böyle bir durumun anlaşma sağlanmasına belki yardımcı olacağını değerlendirdiği şeklinde haberler iletildiğini belirten Varufakis, "Bu nedenle Maliye Bakanlığı’ndan ayrılıyorum. Aleksis Çipras’ın, Yunan halkının referandum aracığıyla bize sunduğu sermayeyi kendisinin arzu ettiği şekilde değerlendirmesine elimden geldiğince yardımcı olmak benim görevimdir" ifadelerini kullandı.

Varufakis, tüm demokratik kazanımların bir bedeli olduğunu belirterek, Yunan hükümetinin kreditörlerin ültimatomunu ret etmesinin de büyük bir maliyeti olduğunu kaydetti.