Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulunan Dangi'nin boyu yalnızca 56 santimetre.

Nepal'in başkenti Katmandu'nun yaklaşık 540 kilometre güneybatısındaki Dang bölgesinde yaşayan Chandra Bahadur Dangi adlı 72 yaşındaki bir kişi 56 santimetrelik boyuyla dünyanın en küçük adamı olarak kayıtlara geçme talebiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu. Bu nedenle başkent Katmandu'ya gelen ve Guinness yetkilileriyle görüşen Dangi, medyanın ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Guinness yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, Dangi'yle görüşüleceğini ve yaklaşık 1 hafta sürecek araştırmalardan sonra resmi kararın duyurulacağını bildirdiler.

REKORUN SAHİBİ FİLİPİNLİ BALAWİNG


Guinness Rekorlar Kitabı'na göre şu anda dünyanın yaşayan en kısa adamı, 59.93 santimetrelik boyuyla Filipinli 1993 doğumlu Junre Balawing. 62.8 santimetrelik boyuyla 1993 Hindistan doğumlu olan Jyoti Amge ise dünyanın en küçük kadını olarak Rekorlar Kitabı'ndaki yerini almış durumda.

1997'DE ÖLEN GÜL MUHAMMED 57 SANTİMETREYDİ

Guinness Rekorlar Kitabı'na göre dünyanın gelmiş geçmiş en kısa boylu kişisi ise 1997 yılında ölen Hindistanlı Gül Muhammed'di. Gül Muhammed, 57 santimetre boyuyla kitaba girmeyi başarmıştı.