Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) ait Yeni Datça Yolu'nda bulunan 1 numaralı trafo merkezinde aşırı yüklenme elektrik kesintisine neden oldu. İlçenin marina, Barlar Sokağı, Yat Limanı, Kordon Caddesi, Büyük Tepe Mahallesi ve Armutalan Beldesi gibi turistlerin yoğun olduğu yerler karanlığa büründü. saat 23.45 ve 01.00 arası gerçekleşen kesinti nedeniyle Yat Limanı ve çarşı içindeki restoran ve kafeteryalarda oturan turistler duruma şaşırdı. Turistlerin çoğunluğu mekanlardan ayrılıp otellerine ve konakladıkları yerlere döndü. Bazı işletme sahipleri jeneratörlerini çalıştırıp kesintinin geçici olduğunu söyleyerek müşterilerini mekanlarında tutmaya çalıştı. Jeneratörleri bulunmayan işletme sahipleri de karanlık nedeniyle mekanlardan ayrılan müşterilerini gösterip maddi zarara uğradıklarını söyledi, tepki gösterdi.

Durumu protesto edenlerden, restoran sahibi Mehmet Sağlam, "Yaz döneminde sürekli haberli veya habersiz elektrik kesintileri yaşıyoruz. Artık bir dakika bile kesintilere tahammülümüz yok. Turistin en yoğun olduğu saatlerde kesinti oluyor. Maddi olarak zarara uğruyoruz, yetkililer faturamızı ödemediğimizde bir gün geciktirmeden elektriği kesiyor. Artık bu tür üçüncü sınıf ülkelerde yaşanan manzaralar yaşanmasın" dedi.

AYDEM'in çağrı merkezini arayan vatandaşlara, elektrik aktarımı yapan TEİAŞ'ın Trafo Merkezi'nde meydana gelen arıza nedeniyle kesintinin olduğu ve kısa süre içerisinde giderileceği bilgisi verildi. Yapılan çalışmalar sonucu yaklaşık 1 saat sonra elektrikler tekrar geldi.