Denizli'nin tekstil sektöründeki en büyük fabrikalarından olan DEBA'nın 4 yıl önce ekonomik krize yenilerek kapanmasının ardından 850 işçi, 10 aylık ücretlerini ve kıdem tazminatlarını alamadı ve işsiz kaldı. Mağdur işçiler haklarını alabilmek için geçen yıldan beri Delikliçınar Meydanı'nda, Candoğan Parkı'nda, DEBA'nın sahibi Esat Sivri'nin evinin önünde, fabrikanın önünde ve Organize Sanayi Bölgesi'nde eylemler yaptı.

Her hafta pazar günleri toplanıp, haklarının ödemesini isteyen işçilerin eylemleri birinci yılını doldurdu. Mağdurlar işçiler, 52'nci eylemlerini Esat Sivri'nin kızı Berrin Sivri'ye ait Savanora Tekstil'in bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptı. İşçiler üzerlerine, tazminatlarının ve maaşlarının ödenmesini istediklerini yelekler giydi.

İşçiler adına konuşan 23 yıllık DEBA çalışanı Necdet Elver, bir yıldır sürdürdükleri mücadeleyi haklarını alıncaya kadar devam ettireceklerini söyledi. Elver, "DEBA'da 23 yıl çalışmış biriyim. Biz her koşulda tüm özverimizle çalıştık. 'Fabrika düzelir' diye aylarca maaş almadan çalışma fedakarlığını gösterdik. Amacımız fabrikanın bacasının tütmesini sağlamaktı. Ama bu fedakarlığımızın karşılığını alamadık. 10 aylık maaşımız ve kıdem tazminatlarımız ödenmedi. Haklarımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.