Yıllardır kullandıkları içme suyu arsenikli çıkan mahalle sakinleri, sularını başka yerden taşıyarak getiriyor. 40 haneli ve yaklaşık 200 nüfuslu Palamut Mahallesi'nde oturanlar, her gün ellerinde plastik bidonlarla baş mahalledeki bir çeşmeden içme suyu taşımak zorunda.

İncirliova ilçesi Palamut Mahallesi’nde yaşayanlar, evlerinde şebekesi olmasına rağmen içme sularını taşıma suyla karşılıyor. Evlerindeki suyu 10 yıldan fazla içme suyu ve diğer ihtiyaçları için kullanan mahalle sakinlerinin çeşmeleri, tahlilde arsenik çıkması üzerine mühürlenmek istenmiş. Yetkililere bu suyu içme suyu olarak kullanmayacaklarına dair imza vererek çeşmelerinin kapanmasını önlemişler. Sözlerinde duran vatandaşlar, bu sefer de içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya. Evlerindeki çeşmelerden akan suyu içemeyen köylüler, taşıma suyla ihtiyaçlarını karşılıyor. Çoluk çocuk su sırası bekleyen Palamut sakinlerinin en büyük isteği, evlerindeki çeşmelerden de temiz su akması.

Palamut Mahallesi Muhtarı Özcan Özer, “Biz bu suyu 11 yıl içtik. 11 yıl sonra, 'Suyunuz arsenikli, zehirli, içilemez.' dediler. Akşama kadar tarlada çalışıyoruz, akşam da su doldurmaya geliyoruz. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Köylü milletin efendisi diyorlar ama köylünün hali belli. Bir yerde reziliz. Biz bu suyu 11 yıl içtik, sonra 'Bu su içilemez' raporu gelince köydeki çeşmeleri mühürleyeceklerdi. Bizim de başka suyumuz olmadığı için, 'Bu suyu içmede kullanmayacağız' diye imza topladık. Evimizdeki akan suları içemiyoruz. İçme suyunu taşıma ile götürüyoruz. Yazın su çilesi daha çok çekiyoruz. Taşıma su ile yaşıyoruz. Böbrek ve kanser hastalıkları çoğaldı köyümüzde son bir iki yıldır. Köy 40 hane, 20 hanesinde kanser hastalığı var. Hastalığın artması da bizi korkutuyor. Biz içme suyu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Yetkililerin bizi duymasını ve bu soruna çare bulmaları bekliyoruz. Küçük çocuklarımız var. Biz evdeki çeşmelerden su içmiyoruz ama ufak çocuklar biz görmeden içiyorlar. Bu su çocuklarımız, geleceğimiz için hastalık riski taşıyor. 21. yüzyılda Türkiye’nin en batısında susuzluk çekiyoruz.” dedi.