Aşırı kan kaybı nedeniyle fenalaşan kızı gören ailesi, 16 yaşındaki A.A.G.'yi Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirdi. Ölen bebek otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

İddialara göre, Fethiye'nin Kumluova beldesinde serada ailesi ile birlikte ortakçı olarak çalışan 16 yaşındaki A.A.G., kimliği öğrenilemeyen bir kişiyle girdiği cinsel ilişki sonucu hamile kaldı. Genç kız evin banyosunda sekiz aylık bebeği tek başına doğurmaya çalıştı. Düşük yaptığına inanan A.A.G, bebeği evin odunluk bölümüne attı. Annesi tarafından fark edilen genç kız devamlı kan kaybetmesi nedeniyle ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bebeğin cesedini de yanında getiren aile bebeği morga bıraktı. Hastane yetkilileri, olayı Cumhuriyet Savcılığına bildirdi. 16 yaşındaki A.A.G, Fethiye Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Servisinde müşahade altına alındı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma, bebeğin ölüm nedenini şüpheli buldu. Devlet Hastanesi morgunda ön inceleme yapıldı. Daha sonra 2,5 kilo ağırlığındaki bebek ölüm nedeninin araştırılması için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Fethiye Cumhuriyet Savcısı, anne A.G ile baba M.A.G'nin ifadelerine başvurdu. Genç kızın bebeği düşürebilmek için bir ilaç kullandığı iddia edildi. Yetkililer, henüz A.A.G isimli genç kızın ifadesinin alınmadığını, ifadenin alınmasının ardından olayın netlik kazanacağını söylediler.