Adıyaman Üniversitesi Gıda Teknolojileri Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Çetin Yıldız, staj yaptığı işyerinden izin alarak 4 arkadaşıyla birlikte Küçük Samanlık Koyu'nda saat 12.00 sıralarında denize girdi. Bir süre yüzen Çetin Yıldız, daha sonra arkadaşlarından uzaklaşarak tek başına yüzmeye devam etti. Çetin Yıldız'dan yaklaşık 1 saat haber alamayan arkadaşları, başka bir yerden kıyıya çıkmış olabileceğini düşünerek koyda eğlenmeye devam etti.

Ancak bu sırada Çetin Yıldız, bilinci kapalı halde kıyıya yakın bir yerde denizin içinde bulundu. Çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılan Yıldız için 112 Acil Servis'ten yardım istendi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından kalp masajı yapılan Yıldız, hiçbir hayat belirtisi göstermedi. Ambulansa alınan ve Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne götürülen Yıldız, çabalara rağmen hayata döndürülemedi.

Yıldız'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olaydan sonra jandarma, Çetin Yıldız'ın birlikte denize geldiği arkadaşlarının ifadesine başvurdu.