Kaza, bugün saat 10.30'da Çanakkale- Lapseki Karayolu'nun 18'inci kilometresinde, Saltık Mahallesi Mevkisi'nde meydana geldi. Biga İlçesinden Çanakkale'ye 2 aylık bebekleri Eymen Çınar Kocaman'ı doktor kontrolüne getirmek için eşi Hamide Kocaman ile birlikte yola çıkan 25 yaşındaki sürücü Aykut Kocaman, yönetimindeki 17 KS 893 plakalı özel otomobil, kontrolünden çıktıktan sonra yol kenarındaki 1.5 metrelik şarampole uçarak takla attı.

BEBEĞİNİN ÜZERİNE KAPANDI

Arka koltukta emniyet kemeri bağlı şekilde oturan ve 2 aylık oğlu Eymen Çınar kucağında bulunan anne Hamide Kocaman, kaza sırasında oğlunun üzerine kapanarak sımsıkı sarıldı. Eymen Çınar bebek, otomobilin takla atması sırasında annesinin bu koruma içgüdüsüyle kazadan hafif yaralı şekilde kurtuldu.

Kaza sonrası olay yerine gelen trafik ekibi, şoka giren anneyi sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ambulansı anne Hamide Kocaman ve Eymen Çınar bebeği alarak Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirdi. Anne Hamide Kocaman'ın, sedye ile ambulanstan indirilip acil servise alınırken, oğlu kucağında bulunan 112 görevlisine ağlayarak, "Ne olur oğluma iyi bakın?" diye seslenmesi yürekleri burktu. Şoka giren anne acil serviste müşahede altında tutulurken, kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Eymen Çınar bebek ise tedavi altına alındı.

Kaza sonrası başka bir ambulans ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen baba Aykut Kocaman'ın tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, takla atan otomobil bir çekiciye yüklenerek olay yerinden kaldırıldı.