Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan ev kadını, evli ve 2 çocuk annesi Ömeriye Eskici, geçen salı günü akşam saatlerinde rahatsızlandı. KOAH hastası, 250 kilo ağırlığındaki Eskici'nin solunum sıkıntısı çekmesi üzerine yakınları durumu, sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Eskici'ye ilk müdahaleyi yaptı. Hastaneye götürülmek istenen ancak ağırlığı nedeniyle taşınamayan Eskici, çağrılan itfaiye ekiplerinin desteğiyle sokağa çıkarıldı.

İtfaiye erlerinin birinci kattaki evin kapısından çıkartılarak merdivenden indirdiği Eskici, ambulanstaki sedyenin en fazla 160 kilo ağırlığı taşıyabilmesi yüzünden araca bindirilemedi. Aşırı kilolu insanlar için kullanılan obez ambulansından ilçede bulunmaması nedeniyle Ömeriye Eskici, bir yakınının minibüsünün bagajında hastaneye götürüldü. Yolculuk sırasında bir sağlık görevlisi Eskici'ye refakat etti. Hastaneye götürülen Eskici, tedaviye alındı.

Yetkililer her kentte bir obez ambulansının bulunduğunu ilçelerden gelen talepler üzerine ambulansların sevk edildiğini belirtti.