AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti, Endodonti, Periodontoloji, Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi ve sterilizasyon ünitesi bulunduğunu söyledi.

Solak, fakültede genel sağlık sigortası kapsamındaki hastaların, tanı ve tedavi hizmetlerinden faydalanabildiğini kaydetti. Solak, "Bugün itibariyle fakültemizde tanı ve tedavi hizmetine başladık. Ağırlıklı olarak genel sağlık sigortası kapsamındaki tüm hastaların yanı sıra anlaşmalı bankalara da sağlık hizmeti veriyoruz. Şu anda 2 öğretim üyesi ve 2 diş hekimi olmak üzere 4 hekim ile tanı ve tedavi hizmeti vermekteyiz. Protetik diş tedavisi uzmanı yeni bir öğretim üyemizin ataması yapılmış olup, mehil müddetini kullanmaktadır. Ayrıca, yeni öğretim üyesi ilanlarımızla kısa sürede tüm branşlarda öğretim üyesi ihtiyacı sağlanacaktır. İlk etapta entegre kliniği dediğimiz diş dolgusu, çekimi, temizlenmesi, kanal tedavisi gibi işlemler sürdürülmektedir." dedi.

Kısa süre içerisinde protez tedavilerine de başlanacağını ifade eden Solak, bir yıl içinde fakültenin diğer bölümleriyle birlikte yüzde 80 doluluk oranında hizmet vermeyi planladıklarını anlattı.

Mustafa Solak, "Amacımız, hastalarımızın Afyonkarahisar dışındaki hastanelere gitmelerine gerek duymadan ağız ve diş sağlığı hizmetini fakülte bünyesinde en iyi şekilde vermektir. Fakültemizde en kısa zamanda cerrahi ameliyathane ve ortodonti bölümlerinde de hizmet vermeye başladıktan sonra sevk olayını kaldırıp, başta ilimiz olmak üzere bölgemizden başvuran tüm hastalara ağız ve diş sağlığı alanında bütün hizmetleri veren bir fakülte haline geleceğiz." diye konuştu.