Fethiye'de havalandıktan sonra paraşütü kapanan Kanadalı turist, kayalıklara düştü.

Tatil için Ölüdeniz Mahallesi'ne gelen 41 yaşındaki Kanadalı turist Brett Morgan Hazlett, yamaç paraşütü yapmak için Babadağ'ın bin 800 metrelik pistine çıktı. Hazlett, hazırlıklarını tamamladıktan sonra single (tekli) uçuş yaptı.

Havalandıktan bir süre sonra paraşütü kapanan Hazlett, yaklaşık 100 metreden kayalıklara düşeceği sırada paraşütü ağaca takıldı. Ağaç sayesinde hızı kesilen paraşütçü, kayalıklara düşerek yaralandı. Yamaç paraşütü pilotlarının durumu fark etmesi üzerine Babadağ'da konuşlu bulunan UMKE'den yardım istendi.

Ekipler, sarp ve kayalık arazi nedeniyle paraşütçünün düştüğü bölgeye halatlar yardımıyla ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan paraşütçü, sedyeyle yaklaşık 100 metre taşınarak UMKE aracına ulaştırıldı. Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan paraşütçünün belinde ve ayağında incinme olduğu öğrenildi.

"Ağaca takılmasa hayatını kaybedebilirdi"

UMKE sorumlusu  Mustafa Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 metreden düşen paraşütçüyü, takıldığı ağacın kurtardığını söyledi.

Paraşütçünün ağaca takıldığı için hızının kesildiği ve kayalıklara yavaş şekilde düştüğünü vurgulayan Eren, "Paraşütü ağaca takılmasaydı, o kadar yükseklikten düştüğü kayalıklarda hayatını kaybedebilirdi" dedi.