Akçay Belediyesi'nin naylon poşet kullanımını yasaklamasından sonra Edremit Sebzeciler ve Meyveciler Odası Cuma pazarındaki esnaflara bin 500 adet kese kağıdı dağıtarak yasağa destek oldu.
Naylon poşet kullanımın yasaklanması kararı alınmasından sonra Akçay Beldesi'nde yürütülen kampanyalar hızla devam ediyor. Akçay Kent Konseyi tarafından geçtiğimiz aylarda etkin bir şekilde yürütülen çalışmalara Edremit Sebzeciler ve Meyveciler Odası da destek oldu. Edremit Sebzeciler ve Meyveciler Odası, Akçay'da her hafta kurulan Cuma Pazarında üyesi bulunan esnaflar başta olmak üzere tüm esnaflara kese kağıdı dağıttılar.
Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Metin Kalaycıoğlu, Edremit ve Akçay'da naylon poşet kullanımının yasaklanmasını desteklediklerini belirterek, "Akçay pazarında başta üyelerimiz olmak üzere tüm esnaflarımıza naylon poşetten vazgeçmelerini özendirmek için toplam 1500 adet kese kağıdı dağıttık. Doğada yüzlerce yıl yok olmayan naylon poşetleri bırakarak, kese kağıdı gibi ürünleri kullanmaya ağırlık vereceğiz" dedi.
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'da, "Naylon poşet yasağı esnaflarımız ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile daha başarılı olacaktır. Yurttaşlarımızdan ve esnaflarımızdan naylon poşetler yerine bez torba, kese kağıdı, file gibi doğa dostu ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.