Anneler bundan sonra çocuklarına terlik bile atamayacak. Çünkü artık terlik de silah sayıldı. Bu karara neden olan olay geçen 13 Mayıs'ta Denizli'nin Honaz İlçesi'nde meydana geldi. Oğlu ile altlı-üstlü oturan anne Şenay Güzel, oğlu Hasan Güzel ile tartışmaya başladı. Annesinin kapısının önüne giderek bağıran Hasan Güzel'e anne Güzel, ayağındaki terliği oğluna atarak cevap verdi. Annenin attığı terlik oğluna değmedi ancak oğul Güzel yine de gidip annesinden şikayetçi oldu.

Polis merkezine giderek ifade veren anne hakkında dava açıldı. Cumhuriyet savcısı terliği 'silah' saydı ve Türk Ceza Kanunu'nun 86'ncı maddesi uyarınca 'kasten basit yaralamaya teşebbüs' suçundan anne hakkında iddianame hazırladı. İddianame Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Anne hakkında 2-5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Anne Aralık ayında hakim önüne çıkacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan anne, terliğin silah sayılmasını ise gülerek karşıladı. Oğlunun kendisine hakaret edince terliği fırlattığını belirten anne, terliğin silah olduğunu bilseydi atmayacağını söyledi. Evladına kızınca terlik atmayan annenin olmadığını söyleyen kadın, terliği silah saydıklarını ve cezası neyse çekeceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şenay Güzel'in avukatı Hasan Ozan Orpak şunları söyledi: "Burada TCK'nın 'silah' tanımı çok önemli, sıkıntı bu, müvekkilime izah edemedim. Türk toplumunda terlik annelerin vazgeçilmez bir unsurudur. TCK'nın 86'ncı maddesine göre cezanın istendiği iddianame, 'silah' tanımında ise TCK'nın 6 maddesi esas alınmış. Burada 'silah' tanımı yapılırken, 'saldırı ve savunma amacı yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler' diyerek, birçok nesneyi birçok cismi silah olarak tanımlayabiliyor. Terlik de bunlardan bir tanesi. Çeşitli terlikler var. Bunun da ayrımının yapılması gerekiyor. Genel olarak sadece bir terlik diye bu şekilde bir iddianame düzenlenmesini hukuk açısından değerlendireceğiz. Açılan bir dava olduğu için fazla yorum yapmam yanlış olur. Ama yargılamanın sonucunu biz de merakla bekliyoruz. Bundan sonra anneler de terlik atarken düşünsünler. Her terlik atan anne yargılanacak mı, onun önüne açar mı bilemiyoruz. Şikayet olursa tabii ki terlik atan anneler 2-5 yıl arasında hapisle yargılanabilir."