Çanakkale'de Uysallar Balıkçılık A.Ş. ortaklarından Altan Uysal ile özel matematik dersleri veren Müjde Demir evlilik kararı aldı. Apollon Smintheus Tapınağı'nın bulunduğu Gülpınar Beldesi'nde doğan Altan Uysal, Müjde Demir'e nikahın Apollon Smintheus Tapınağı'nda kıyılmasını teklif etti. Dayısı Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel'den gerekli izinler alındı. Ardından tapınak bölgesindeki kalıntılar arasında nikah ortamı oluşturuldu.

SÜTUNLAR ARASINA MASA VE TABURELER YERLEŞTİRİLDİ


2 bin yıl öncesine ait olan ve kazılar sonucu ortaya çıkarılan sütunların arasına bir nikah masası konuldu. Nikaha katılacak konuklar için de yürüyüş alanına çok sayıda tabure yerleştirildi. Gelin Müjde Demir ile damat Altan Uysal, el ele tutuşarak Apollon Smintheus Tapınağı'na geldi. Çift, davetlilerin alkışları arasında nikahlarının kıyılacağı mekana yürüdü. Altan Uysal ve Müjde Demir'in nikahlarını, damadın dayısı, Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin kıydı. Çiftin şahitliklerini ise arkadaşları Hakan Keskin ve Hande Palta yaptı.

"HİÇ UNUTMAYACAĞIMIZ BİR GÜN"


Başkan Şahin, “Ailemize böyle bir gelin aldığımız için son derece mutluyum. Allah'a, yeğenimin nikahını kıymayı bana nasip ettiği için de şükrediyorum. Birlikteliklerinin ömür boyu sürmesini diliyorum” dedikten sonra aile cüzdanını gelinleri Müjde'ye verdi.

Damat Altan Uysal, “Nikahımızın özel olması için böyle bir tercih yaptık. Çok değişik bir duygu. Hiç unutmayacağımız bir gün yaşadık” dedi. Gelin Müjde Demir ise “Buraya ilk kez geldim. Tamamen sürpriz oldu. Ama böyle bir mekanda nikahımızın kıyılması harika bir duygu” diye konuştu. Genç çiftin düğünü ise 25 Ağustos'ta Kolin Hotel'de olacak.

TAPINAKTAKİ İLK NİKAH

Apollon Smintheus Tapınağı Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel, nikahın ardından bir açıklama yaparak, Antik dönemde kutsal evliliklerin olduğunu ve Hititlerden bu yana bu geleneğin sürdüğünü ancak tapınakta kutsal evliliklerin yapılıp yapılmadığı konusunda net bir bilgi bulunmadığını söyledi. Prof. Dr. Özgünel, “Bu Tapınakta hem antik dönemin hem de yaşadığımız 21'inci yüzyılın ilk resmi nikahını kıydık. Bu da tarihe geçecek bir olay. Apollon biliyorsunuz kehanette bulunuyor. Buraya büyük olasılıkla evlenmiş yeni çiftler Alexandreas Troas'tan ve Hamaksitos'tan gelip gelecekleriyle ilgili fal açtırıyorlarmış. Şimdi Uysal çifti için de Apollon'a da soracağız. Bu çiftlerin geleceği nasıl olacak diye. Tabii ki güzel olacak. Ama, kaç çocuk olacak ve ne zaman olacak bunu Apollon kendilerine söyleyecek” dedi.

YILDA BİR KEZ NİKAHA İZİN VERECEĞİZ


Uysal çiftinin nikahlarını Apollon Smintheus Tapınağı'nda yapma arzusunun yeni evlenen çiftler için bir örnek oluşturacağını da söyleyen Prof. Dr. Coşkun Özgünel, “Bundan böyle buraya yeni evlenenler gelip fotoğraf çektirecek ya da yılda bir kez burada bir nikaha izin vereceğiz. Antik dönemde olası bir olayı burada ilk kez bu iki gencin arzu etmesi Gülpınar'ın turizm ve kültür yönünden kamuoyuna ve Türkiye arkeolojisine duyurulması benim için büyük bir onur” diye konuştu.

NİKAH TAZELEDİLER


Apollon Smintheus Tapınağı sadece Altan ve Müjde çiftinin nikahına evsahipliği yapmadı. Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin, 32 yıldır kazıları yürüten 71 yaşındaki Prof. Dr. Coşkun Özgünel ile eşi 68 yaşındaki Neşe Özgünel'i kutsal alana davet etti. Ardından da her ikisine “Kimsenin etkisi altında kalmadan yeniden evlenmek ister misiniz?” diye sordu. Çift, 'evet' yanıtı verince, konukların huzurunda çiftin nikahı tazelendi. Ardından cüppeyi giyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel ise Belediye Başkanı 53 yaşındaki Recep Şahin ve eşi 51 yaşındaki Fatma Şahin'in nikahlarını tazeledi. Bu sırada ortaya renkli görüntüler çıktı.