Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak, olay tarihindeki Afyonkarahisar 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın sanık olarak yargılandığı davanın 8'inci duruşmasına bugün devam edildi.

Tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran'ın ve üsteğmen Tuncay Aydın'ın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadıkları duruşmaya şehitlerin yakınları ile avukatlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP GELMEDİ

Mahkeme heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdıkları, 'Patlamanın hangi sebeplerden kaynaklandığı, terör saldırısı olup olmadığı, sabotaj olasılığının kendisine kimden ve ne şekilde ulaştığı' bilgilerinin sorulması ve bu konularla ilgili elindeki bilgi ve belgeleri göndermesi için yazdıkları müzekkereye henüz cevap gelmediğini belirtti.

Duruşmaya katılan şehit piyade er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, "Ben burada yürütme ve Genelkurmay'ı tebrik ediyorum. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Filistin'de ölenler için 3 gün yas ilan edildiğini açıkladı. Acaba sayın Bülent Arınç 25 şehidimiz için ne düşündü?" dedi.

Zekai Fırat Dülgen ayrıca mahkeme heyetine "Kemal Kılıçdaroğlu cevap göndermezse ne yapacağız?" diye sordu. Mahkeme Başkanı Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar ise, "O zaman gereğini düşünürüz" yanıtını verdi.

BAKLAVA ÇALANLAR TUTUKLU YARGILANDI

Şehit yakınlarının avukatlarından Sevgi Karacan, tutuksuz sanıkların tutuklanmasını talep ederek, "Daha önce Gaziantep'te baklava çalan çocukların davası vardı. Bu 4 kişi tüm yargılanmaları süresince tutukluydular. 19 ay cezaevinde kaldılar. Burada 25 şehidin davası tutuksuz görülüyor. Tabii ki oradaki olay ile bu olay kıyaslanmaz ama bu da bir örnektir. Tutuksuz olmaları şehit ailelerinin vicdanını sızlatıyor. Tutuklanmaları biraz olsun osun vicdanlarını rahatlatır. Bu nedenle sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

OLAY YERİNDE YENİDEN KEŞİF YAPILACAK

Şehit yakınlarının avukatları ayrıca askeri mahkeme heyetinden olay yerinde bağımsız bir bilirkişi heyeti ile yeniden keşif yapılmasını istediler.

Mahkeme heyeti, Kemal Kılıçdaroğlu'na yazılan müzakerenin cevabının beklenmesine, sanıkların tutuklanma taleplerin reddine, mahkeme heyeti tarafından belirlenecek bilirkişi heyeti ile olay yerinde yeniden keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı 28 Ekim 2014 tarihine erteledi.