Bir tekstil fabrikasının yemekhanesinde işçi olarak çalışan konuşma ve işitme engelli Cengiz Yaman, iki yıl önce arkadaşlarıyla okey oynamak için gittiği Bornova İlçesi’ndeki İzmir Sağır ve Dilsizleri Kalkındırma Derneği Lokali’nde karşılaştığı, kendisi gibi engelli olan Birgül Çaka’ya ilk görüşte aşık oldu. Yaman okey oyanamaktan vazgeçip, yanına gittiği genç kıza arkadaşlık teklif etti. Utanıp teklifi kabul etmeyen Çaka, yağmura aldırış etmeden dışarı çıktı. Sırılsıklam ıslanan Çaka, peşinden gelen Yaman’a telefon numarasını verip, uzaklaştı. İki genç, daha sonra mesajlaşarak, arkadaşlık kurdu.

AİLELERİ ARASINDA ANLAŞMAZLIK ÇIKTI


Arkadaşlığı ilerleten çift, geçen yıl Temmuz ayında nişanlandı. Evlilik hayali kuran iki gencin mutluluğu, aileleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle kısa sürdü. Ailelerinin nişanı atmalarını istemesi üzerine Çaka, nişanlısından kendisini kaçırmasını istedi. Yaman, bunun üzerine ailelerinden gizli nikah işlemlerine başladı. Geçen Cuma günü Bornova Evlendirme Dairesi’nde, engelli iki gencin nikahı kıyıldı. Yaman, nikahtan bir gün sonra da eşini Bornova’daki ailesiyle birlikte kaldığı evlerinden kaçırdı. Çift, gece yarısına kadar 81'inci İzmir Enternasyonel Fuarı’nı gezdikten sonra Yaman’ın Torbalı’daki ağabeyi Ali Yaman’ın evine gitti.

BİR AN ÖNCE BARIŞSINLAR


Engellilerin kullandığı işaret dilini bilen ağabeyinin tercümanlığı aracılığıyla bir süre burada kalacaklarını belirten Cengiz Yaman, mutluluklarına kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Yaman, "Birbirimizi çok seviyoruz. Mutluluğumuza niye engel olmaya çalışıyorlar ki? Bu bizim hayatımız. Aileler bir an önce barışsın ve biz de evliliğimizin tadını çıkaralım" dedi.

Yaman, ailelerinin barışması halinde eşine gelinlik giydirip, düğün yapacaklarını da söyledi.