Operasyonda ele geçirilen düzenek, polisi bile hayrete düşürürken uyguladıkları yöntemin Türkiye'de ilk defa görüldüğü bildirildi. Çete üyelerini adım adım izleyen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ATM cihazı yanında V.K. isimli şüpheliyi ve ona yardım eden H.Ö. yakaladı. İki zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Balıkesir'de son 10 günde meydana gelen olaylarda polis, Türkiye'de ilk defa görülen bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı. Banka ATM cihazlarının para çıkış bölümüne düzenek kurulması üzerine sivil Güven timleri çalışma başlattı. Timler, Balıkesir'deki bütün banka ATM'lerinin civarında tedbir aldı. Çalıma sonucunda Bursa yolu üzerindeki bir ATM'nin yanında V.K. suçüstü yakalandı. Arabasında yapılan aramada, dolandırıcılıkta kullanılan ve ATM para çıkış bölümüne koyulan 5 adet alüminyum metal aparat, 2 adet eğe, 8 adet çift taraflı bant, 10 adet kıl testere ve 1 adet çok amaçlı tirbuşon tabir edilen anahtar ele geçirildi. Operasyonda, V.K. ile birlikte hareket eden H.Ö. de yakalandı. İncelemede, her iki şüphelinin Balıkesir'de değişik tarihlerde 10 vatandaşı, ATM cihazlarına düzenek kurmak suretiyle dolandırdığı tespit edildi. Şüpheli şahıslar, nitelikli dolandırıcılık suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NASIL ÇALIŞIYORLAR?

Zanlılar, ellerinde bulunan ve önceden hazırladıkları metal aparatla ATM cihazlarının para verme haznelerini kapatıyor. Vatandaş, hazneden para alamayınca şüpheliler tarafından banka şubelerine yönlendiriliyor. Oradan ayrılınca ATM cihazının başına gelen şüpheliler, daha önce yerleştirdikleri aparatı çıkararak sıkışan parayı alıyor.