Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Gençlik Merkezi projeler konusundaki başarısını sürdürüyor.  Muğla Gençlik Merkezi son olarak gerçekleştirdiği Avrupa Birliği Projesi olan Ritmi Keşfet Projesi çerçevesinde beş ülkeden 25 genç Muğla'ya geldi. Ritmi Keşfet Projesi çerçevesinde 15-22 Ocak tarihleri arasında Muğla'da kalacak olan İtalya, Yunanistan, Romanya, Estonya ve Bulgaristanlı 25 genç Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Avrupalı gençleri makamında kabul eden Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, proje temasının Avrupalılık Bilinci, Avrupa vatandaşlığı, kültür alışverişi ve gençlik projeleri olduğunu söyledi. Hacıcaferoğlu yaptığı açıklamada, "Gençlik Merkezi olarak hem yerel hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok etkinlikte bulunuyoruz. Amacımız, gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesini sağlamak. Bu sebeple merkezimizde birçok kültürel faaliyet yapmaktayız. Uluslararası boyutta gerçekleştirdiğimiz Ritmi Keşfet Projesi çerçevesinde beş Avrupa ülkesinden 25 genci bir hafta süre ile ilimizde misafir ediyoruz. Bu tür projeler gençlerin birbirlerinin kültürlerini tanımaları ve kaynaşmaları açısından çok önemli. Gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlarken, ilimizin güzelliklerini de onlara tanıyoruz. Gençlik Merkezimiz çok sayıda uluslararası projesi başarıyla gerçekleştirirken, çok sayıda projeyi gerçekleştirmek içinde hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

Proje çerçevesinde çeşitli oturum ve sunumların yanı sıra proje kapsamında her ülkenin kendi kültürlerine ait şarkıları gençlik merkezi müzik topluluğunda bulunan gençlerin desteğiyle yeniden seslendirilecek. Ayrıca yapılan oturumlar sonucunda belirlenen bir şarkı bütün ülkelerin katılımıyla söylenecek. Proje sonunda seslendirilen bütün şarkıların olduğu bir albüm yapılacak ve her ülkenin kültürlerini yansıtan bu albüm sanal ortamda paylaşılacak.