Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü oturumunda birçok madde görüşerek karara bağlandı. Ancak toplantıya yolsuzluk ve rüşvet tartışmaları damgasını vurdu. CHP'li üyeler, '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' adıyla başlattıkları etkinlik kapsamında kentin 19 ayrı noktasına, ağaçların arasına asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından sökülmesini eleştirdi. CHP'lilerin toplantıda tepkilileri dinmedi.

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Grup Başkan Vekili Bekir Çapar, afişler için belediyeden ve valilikten izin aldıklarını belirterek kaldırılma nedenini sordu. Bunun üzerine söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, afişlerin siyasi propaganda amacı taşıdığını, bu nedenle istenilen her yere asılamayacağını söyledi. CHP'liler toplantının ardından belediye binası önünde afişlerin kaldırılmasını protesto için açıklama yaptı. Zabıtalarca sökülen afişlerden birini açan grup adına açıklama yapan meclis üyesi Bekir Çapar, uygulamanın demokrasi ve hukuka aykırı olduğunu ve Belediye Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Afişlerle ilgili yasal prosedürü yerine getirdiklerini ve tüm izinleri aldıklarını belirten CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Bizim astığımız afişlerde herhangi bir kurum ya da kişi işaret edilmiyor. Kişilik haklarına bir saldırı söz konusu değil. Biz yolsuzluk ve rüşvetle mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık oluşturma amacındayız. Aklıselim sahibi kimsenin bu fikre karşı çıkmayacağını düşünüyoruz" dedi.


DELİKLİÇINAR MEYDANINDA PROTESTO

CHP'li üyelerin '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' adıyla başlattıkları etkinlik kapsamında kentin 19 ayrı noktasına, ağaçların arasına asılan afişlerin zabıta ekipleri tarafından sökülmesine tepkiler sürüyor. İkinci kez asılan afişlerin bu gece tekrar toplatılması üzerine CHP İl Başkanlığı, Delikliçınar Meydanı'na eylem yaptı. Ellerindeki ayakkabı kutularıyla bir araya gelen yaklaşık 500 CHP'li, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Hırsız var' sloganları attı.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, grup adına basın açıklaması yaptı. Üzerinde '17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' yazan afişin iki kez belediye ekipleri tarafından söküldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı kınıyoruz. Yolsuzluktan mı, rüşvetten mi sıkıntınız var da afişten mi rahatsız oluyorsunuz? Yolsuzluk ve rüşvete 'hayır' diyorsanız siz de alanlara ininiz. Siz belki de bizim partinin afişteki ambleminden rahatsız olmuşsunuzdur. Bu nedenle afişten parti amblemini çıkardık" dedi.

AFİŞ BELEDİYENİN MERDİVEN KORKULUKLARINA ASILDI

Çavuşoğlu'nun konuşmasını sürdürdüğü sırada partili gençler, Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki merdiven korkuluklarına bu afişi astı.

Afişin bir hafta burada asılı kalacağını ve Vali Şükrü Kocatepe'nin de afişin asılmasına izin vermediğini söyleyen İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Biz terör örgütü değiliz, siyasi bir partiyiz. Biz, cumhuriyeti kuran partiyiz. Korkma sayın Vali. Haziran seçimlerinde devran değişecek. Kimseye sadakat göstermek zorunda kalmayacaksınız" diye konuştu.

"YARATTIĞIN DÜŞMANIN ALTINDA EZİLECEKSİN"

Gülen Cemaati'ne destek vermekle suçlandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Faşizm kimin üstüne giderse gitsin bizi karşısında bulur. Cemaate, 'Ne istediniz de vermedik' dediler. Bunların her yaptığında dönemin Başbakanı, şimdinin Cumhurbaşkanının da parmağı var. Her seçim öncesi düşman yaratıyor. Ergenekon'da da senin parmağın var. O davanın 'savcısıyım' dedin. Yine bir seçim önü düşman yarattın. Bu kez bu düşman numarasını bu halk yemeyecek. Yarattığın düşmanın altında ezileceksin" diye konuştu. Yaklaşık 30 dakika süren eylem sonrası grubun çoğunluğu sessizce meydandan ayrıldı. Bir grup CHP'li afişin indirilmemesi için burada beklemeye başladı.