Gazeteci Süleyman Topbaş, Başkan Çerçioğlu ve makam şoförü Özcan Durmaz'dan şikayetçi oldu. Durmaz da daha sonra polis merkezine giderek gazeteci Topbaş'tan şikayetçi oldu.

Olay, dün 11.00 sıralarında Belediye Hizmet Binası önünde meydana geldi. Aydın'da yerel bir gazetenin sahibi olan Süleyman Topbaş, daha önce 5188 Sayılı Özel Güvenlik Yasası gereğince, Özel Güvenlik Görevlisi'nin makam şoförü olarak çalıştırılamayacağı yönünde haber yaptı. Süleyman Topbaş bugün de  Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sivil olarak makam şoförlüğünü yapan özel güvenlik görevlisi Özcan Durmaz'ın makam otomobilinin flamasını takarken fotoğrafını çekti.

Fotoğrafının çekildiğini gören Özcan Durmaz, otomobile binmek için binadan çıkan başkan Çerçioğlu'na durumu anlattı. Başkan Çerçioğlu, iddiaya göre gazeteci ile tartıştı. Makam şoförü Özcan Durmaz da iddiaya göre "Sen niye benimle uğraşıyorsun?" diyerek Topbaş'ın üzerine yürüdü.

Çok sayıda polis geldi

Tartışma devam ederken çevrede bulunan bazı vatandaşlar da tartışmaya katılarak gazetecinin üzerine yürüdü. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Polis tarafından Efeler Polis Merkezi'ne götürülen Süleyman Topbaş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve makam şoförü Özcan Durmaz'dan şikayetçi oldu. Daha sonra Özcan Durmaz'ın da Efeler Polis Merkezi'ne giderek gazeteci Topbaş'tan şikayetçi olduğu belirtildi.

Aydın Belediyesi yetkilileri, gazeteci Topbaş'ın oldukça saldırgan bir tavır içerisinde bulunduğunu öne sürdü. Yetkililer, çevredeki vatandaşların bunun üzerine duruma müdahale ettiğini, bu sırada belediye güvenlik elemanlarının da Topbaş'ın uzaklaşmasını sağladığını kaydetti.