Kendi arsaları için işgaliye ücreti çıkaran Defterdarlık Kayyımlık Büro Başkanlığı’nın, 2007 yılında Aydın 1. İdare Mahkemesi’nin bu alanların imara açılmasını iptal eden kararını görmezden geldiğini belirten vatandaşlar, “Kendi zeytinlik alanlarımızdan işgaliye ücreti istiyorlar. Buralar 40 yıldır bizim. İmar planı da iptal edildi. Herkesin tapusu var. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmeli.” dedi.

Defterdarlığın ise parsellerde tespit edilemeyen kişilerin haklarını korumak için bu bedeli istediği bildirildi. Vatandaşlara gönderilen yazıda, “İdaremizce yapılan tahkikatta, taşınmazın kayyımlıkla idare edilen kısmında tarımsal faaliyet yapılmak suretiyle fuzulen işgal ettiğiniz tespit olunup 3561 Sayılı Mal Memurlarının Kayyum Tayin Edilmesine Dair Kanun'un 2. maddesi ile anılan kanuna dayanılarak çıkarılan ve 16/05/2009 tarih ve 27230 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Mal Memurlarının Kayyımlığı Hakkında Yönetmelik'in 9. maddesi uyarında 27/11/2014 tarih ve 3 sayılı komisyon kararına istinaden tahakkuk ettirilmiştir.” denildi.

Aydın Belediyesi’nin imara açtığı zeytinlikleri için dava açtıklarını ve kazandıklarını belirten zeytinlik sahiplerinden 78 yaşındaki Nurettin Sezer, işgaliyenin iptal edilmesini talep etti. Sezer, "Burası benim tapulu malım. Ben burayı, yurtdışında döküm kazanlarında çalışıp aldım. 1974'ten beri burası zeytinlik. Burada belediye bir imar uygulaması yapmıştı ancak mahkeme iptal etti. İptal ettikten sonra Aydın Defterdarlığı Kayyımlık Büro Başkanlığı, bu mahkeme kararını dikkate almıyor, buradan kira ücreti tahakkuk ettiriyor. Mahkeme imar uygulamasını bozunca burada kimsenin payı filan kalmadı, arazi yeniden bizim oldu. Bize kendi arazimizin kullanım bedeli diye bir ihbarname geldi. Bizim arazimizde başkasının hakkı yok. Bu yanlış, bundan dönsünler.” şeklinde konuştu.

Kendi arsasından istenen kullanım bedeline şaşırdığını belirten 82 yaşındaki Hidayet Yılmaz da, “1970 yıllarında ben bu yeri aldım. Burada kimsenin hakkı yoktu. Şimdi başkalarının hakkı için benden ücret talep ediyorlar. Burası bizim tapulu arazimiz. Aydın Defterdarlığı Kayyımlık Büro Başkanlığı bu yanlışından dönmeli. Bize 2007 yılından beri kullanım bedeli tahakkuk ettirilmiş. Bu durumdan mağdur yüzlerce kişi var. Bazıları ücret az olduğu için yatırdı ama biz, kendi arazimiz için haksız istenen bu ücreti yatırmayacağız. Aydın Defterdarlığı Kayyımlık Büro Başkanlığı bunu iptal etsin.” dedi.