Olay dün saat 16.00 sıralarında Aydın Nazilli'de meydana geldi. 44 yaşındaki polis V.P. eşi 40 yaşındaki H.P. ile belirlenemeyen bir nedenle tartıştı. Tartışma üzerine H.P., "Bu iş burada bitmiştir, boşanma davası açıyorum" diyerek, evden çıktı. V.P.'de eşine 'Bu iş burada bitmiştir. Çocuğu eve gönderme' diye mesaj çekti.

Bunalıma giren V.P., ardından tabancayla evin içinde rastgelen ateş etmeye başladı. Bu sırada dışarıda olan B.P. silah sesini duyup, durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Belirli aralıklarla evin içinden 5 silah sesi daha geldi.

V.P., eve kimseyi yaklaştırmayıp, intihar edeceğini söyledi.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, durumu Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirip, takviye olarak Özel Harekat polisi istedi. Bu sırada olay yerine iki psikolog ve kapıyı açması için çilingir çağrıldı.

Meslektaşlarının da ikna çabaları yetersiz kalınca V.P.'nin ailece görüştüğü Nazilli Beldiyesi'nde görevli zabıta komiseri Kenan Yapsık'tan yardım istendi. Olay yerine gelen Yapsık, V.P.'yi telefonla arayıp, balkona çıkmasını sağladı. Yapılan görüşmenin ardından V.P., Yapsık'ın yanına gelmesini kabul etti. Yapsık'ın eve girmesinden 20 dakika sonra içerden 5 el silah sesi daha duyuldu. Seslerinin kesilmesinden sonra Yapsık, elinde V.P.'nin beylik tabancasıyla balkona çıktı. Tabancayı balondan atan Yapsık, V.P.'yi ikna edip, evden çıkartıp, polislere teslim etti.

Ekip otosuna bindirilen V.P., emniyet müdürlüğüne götürüldü. İzinde olduğu ve eşiyle arasındaki geçimsizlik nedeniyle bur süredir bunalımda olduğu ileri ürülen V.P., hakkında yasal işlem yapılırken, idari soruşturma da başlatılacağı öğrenildi.