Çinli aşçılar tarafından bir süre önce tamamen baharattan yapılan 175 metrekarelik bayrağın ardından GEMAD üyeleri de harekete geçti. Rekoru kırmak için hazırlıkları tamamlayan GEMAD üyeleri, çalışma için 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı seçti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen GEMAD üyeleri, büyük bir özveriyle çalışıp tamamı baharattan 220 metrekarelik Türk bayrağını yaptı. GEMAD Başkanı Yaşar Bayar, etkinlik kapsamında 40 aşçının ve turizm öğrencilerinin görev aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Türk ulusu olarak değerlerine her zaman sahip çıkan bir millet olduk. Biz GEMAD üyeleri olarak bugün bu anlamlı günde Dünya'nın en büyük baharattan yapılan bayrağını yapmaya karar verdik. Önceden hazırlanan naylon üzerine 1500 kilogram pul biber ve 250 kilogram tuz ve hindistancevizi kullanarak bayrağımızı hazıladık. Bugün akşama kadar burada kalacak olan bayrak akşam saatlerinde toplanacak ve kullanılan baharatlar hayır kurumlarına bağışlanacak."