Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Çanakkale’de geçen 11-12 Mart tarihlerinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan binlerce kişi, İskele Meydanı'ndan yola çıktı. Kordon boyu, İnönü Caddesi ve Demircioğlu Caddesi’ni takip ederek grup tekrar İskele Meydanı’na döndü. Yürüyüş sırasında bazen trafik araç geçişine kapandı. Güvenlik güçleri, Demircioğlu Caddesi’nin şehrin içinden geçen İzmir- İstanbul Karayolu bağlantısı olması nedeniyle burayı trafiğe kapatan 125 kişinin kimliği, polis kamerası ve MOBESE’den tespit etti.

Karayolları Trafik Kanunu’nun 14. maddesi olan 'Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey koymak, atmak, dökmek, bırakmak ve benzeri hareketlerde bulunmak, karayolu yapısını, trafik işaretlerini ve karayoluna ait diğer yapı ve güvenlik tesislerini, üzerlerine yazı yazarak, çizerek veya başka şekillerde bozmak, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak' suçundan bu kişilere 356’şar TL para cezası kesti. Ceza tutanaklarına bu kişilerin eylem anında güvenlik kamerasından alınan fotoğrafları da eklenerek adreslerine postalandı.

Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Berkin Elvan eylemlerinden sonra bu konuyla ilgili bir genelge yayınlandığını ve yolu trafiğe kapatanların tüm illerde tespit edilerek ceza uygulandığını belirterek, "Bizim arkadaşlarımız da tespitleri yaparak genelge doğrultusunda ceza uygulamışlar" dedi.