Biga Belediye Meydanı'ndaki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarına AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP'li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, CHP Milletvekili adayları Muharrem Erkek ve Bülent Öz, MHP Milletvekili adayı Enver Koç ve farklı sendikalardan yüzlerce üye katıldı. Türk-İş Çanakkale İl Temsilciği ve Türk Metal Sendikası Biga Şubesi tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında mehter takımı marşlar seslendirdi. Kafkas oyunları gösterisi ile devam eden etkinlikte, meydanda toplanan işçiler 1 Mayıs'ı kutladı.

Türk-İş Çanakkale İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt yaptığı konuşmada, "Biz emekçiler sendika yolunda büyük bedeller ödedik. Hatta bugün, bu meydanlarda omuz omuza olmanın da bedelini ödedik. Birlikteliğimizi kaybettikçe, haklarımızı da kaybediyoruz. Emeğin mücadelesi kutsaldır. Çünkü hak aramak kutsal bir mücadeledir. Biz yaşamın her alanında adil paylaşım istiyoruz. Gelir adil paylaşılmalı. Hukuk adil paylaşılmalı, külfet de, nimet de adil paylaşılmalıdır. Biz emekçiler olarak bu mücadeleden ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz. 'Grev hakkı olmayan bir sendika ve sendikasız çalışan kalmasın' diyen gerçek anlamda toplu sözleşme isteyen haykırışın kendisi sizsiniz. İşinize, iş yerinize dil uzatanların, kumpas kuranların oyunlarını boşa çıkaracak olan da sizsiniz. 1 Mayıs'ta bu alanlardan bir kez daha haykırıyoruz: Ey siyasiler bugün bu meydanlarda emeğin ve emekçinin sesine kulak verin. Bu sese kulak vermezseniz, 7 Haziran seçimlerinde nasıl bir ülkede yaşamak istediğimizi anlayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün kurumlarıyla hukuk devleti olmalı, basın, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki bütün kısıtlamalar kaldırılmalıdır" dedi.

"BU MEYDAN ÖRNEK OLSUN"

CHP'li Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da meydandaki işçilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutladı. Başkan Işık, "Geçen yıl hükümet meydanında bugünün bir provasını yapmıştık. Bugün ise bu meydan bütün Türkiye'ye örnek ve ibret olsun. İnşallah önümüzdeki meydanların işçiye ve emekçiye açılması dilekleriyle 1 Mayıs'ı kutluyorum" dedi.

Son olarak meydandaki işçiler davul zurna eşliğinde halay çekip, oynadı. İşçilere Belediye Başkanı İsmail Işık, Sendika Başkanı Osman Akkurt ve milletvekili adayları da eşlik etti. İşçi bayramı pilav ikramı ile son buldu.