Yakınları tarafından hiç hastaneye götürülmediği ileri sürülen 81 yaşındaki işitme ve konuşma engelli, şeker hastası Orhan Kılıç, evinde sağ ayağı kangren olup, çürümüş olarak bulundu.

Sarıkapılar Mahallesi'nde yaşayan işitme ve konuşma engelli işçi emeklisi Orhan Kılıç'ın bir süre önce sağ ayağında şeker hastalığı nedeniyle damar tıkanıklığı meydana geldi. Yakınları tarafından hastaneye götürülmediği ileri sürülen Kılıç'ın bacağı kangren oldu. Kılıç'ın bacağı zamanında müdahale edilmediği için çürüyüp, kurtlandı. Yaşlı adamın durumuna üzülen komşularının haber vermesi üzerine gelen gazeteciler, Kılıç'ın sağlık durumu görünce şoke olup, 112 Acil Servis'e bildirdi. Sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıkları Kılıç'ı Denizli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradaki gerekli tetkiklerin ardından yaşlı adamın sağ bacağının diz hizasından kesileceği bildirildi. Komşuları Orhan Kılıç'ın durumuna üzüldüklerini belirterek, yakınlarının ilgilenmemesine tepki gösterdi. Komşuları, yaşlı adamın eşinin öldüğünü ve bir oğlunun bulunduğunu bildiklerini dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, konuyla ilgili araştırma başlattıklarını belirterek, "Hastaneye hemen bir ekip gönderdik. Orhan Kılıç'ın durumunu öğreneceğiz. Gereken her türlü önlemleri alacağız" dedi.

BACAĞI KESİLECEK

Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ağar, hastanın sağ ayağında kan dolaşımın hiç olmadığını belirterek, "Bu durumda diz altından bacağının alınması gerekir. Bunun için hastanemize yatırdık. Hastanın genel durumunu düzeltici tedaviye başladık. Bu aşamadan sonra ayağı kurtarmanın imkanı yok. Şu anda hasta için en önemli tedavi bu. Ameliyattan sonra protezle yürüme ihtimali olabilir" dedi.

BACAĞININ KESİLMESİNİ KABUL ETMEMİŞ

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş da, Evde Bakım Hizmetleri kapsamında Orhan Kılıç’ı 1.5 aydır takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Evde bakım birimleri tarafından hastayı takip ediyoruz. Hastanın oğluna ayağın kesilmesi gerektiği daha önce söylendi. Ancak oğlu, babasının ayağının kesilmesini kabul etmediği için herhangi bir işlem yapılamadı. Ancak dün, hastaneye getirildikten sonra ayağının kesilmesini kabul etti. Yarın hastaya gerekli operasyon yapılacak."

Şevki Kılıç da, babasının daha önce tıbbi müdahaleyi ve bacağının kesilmesini kabul etmediğini ileri sürdü.