Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirleyen Malta bayraklı 319 metre uzunluğundaki 'Celebrity Reflection' ve 264 metre uzunluğundaki 'Mein Schiff 2' adlı iki dev yolcu gemisi, 4 bin 943 yolcu getirdi. Malta'dan gelen 'Celebrity Reflection'un bugüne kadar Bodrum'a gelen en büyük yolcu gemisi olduğu belirtildi. Malta'dan gelen 1233 personelli gemide İngiliz, Amerika ve Kanada uyruklu 3 bin 63 turistin bulunduğu öğrenildi. Mısır'dan gelen ve 910 personeli bulunan 'Mein Schiff 2' ise çoğunluğu Alman 1880 yolcuyu Bodrum'a taşıdı. Yolcular gemilerden iner inmez cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle hatıra fotoğrafı çemeye başladı. Bazıları ise öz çekim yaptı. Gemiden inen yolcular, ilçe merkezinde ve sahilde yürüyüş yaptı. Turistler, Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi ve yakın çevresinde özellikle hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yaptı. Tarihi mekanları gezme imkanı bulan turistlerin bir anda cadde ve sokaklara hareketlilik getirmesi en çok esnafı sevindirdi. Birçok kafe ve restoranda oturacak yer kalmadı.

ESNAF SEZONDAN UMUTLU

Turizm sezonu öncesi rezervasyon ve uçak seferleri iptalleri duyumlarıyla karamsarlığa düşen esnaf, yaşanan hareketlilikle umutlandı. 34 yıllık taksi şoförü Hasan Seyioğlu, "Bodrum yine eskisi gibi canlı olacak gibi görünüyor. İşlerimizin bugünlerden sonrada iyice açılmasını bekliyoruz. Sezondan umutluyuz. Bodrum'un kendine özgü bir yapısı var" dedi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanı yetkilisi Yusuf Şahin, "Bu yaz iyi geçecek gibi geliyor. İnşallah devamı gelir. Çarşı hareketlendi esnafın yüzü gülmeye başladı" diye konuştu.

Hediyelik eşya dükkanı işletmecisi İsmail Sanlı, satışların arttığını ve mutlu olduklarını belirtirken; kafe işleten Ramazan Aydınlı ise "Sabah geldiğimizde iki tane gemi gördük. İnşallah çok yolcu vardır' dedik. Hakikaten de beklediğimiz gibi oldu. Esnaf güzel iş yaptı. Umarım devamı gelir" diye konuştu.

GEMİLER BÜYÜKLÜĞÜYLE DİKKAT ÇEKTİ

Gemi yanaşma iskelesine demirli gemiler ise vatandaşların ilgisini çekti. Güverte sayısı, çok katlı oluşlarının yanı sıra içerilerinde eğlence ve dinlenme alanları, restoran, sinema, fitness salonu gibi farklı bölümleri bulunan gemilerden Celebrity Reflection'un 13, diğerinin ise bu sezonda 9 sefer yapmasının planlandığı öğrenildi. Bodrum'da geçen sene 13 sefer yapan 295 metre uzunluğunda 'Mein Schiff 3' adlı geminin 30 bin dolayında yolcu getirmişti. Bu gemilerinde bu sezon 50 binin üzerinde yolcu getirmesi bekleniyor.

Gemilerden 'Celebrity Reflection'un Yunanistan'ın Girit Adası'na, diğerinin ise Santorini Adası'na gitmek üzere akşam saatlerinde ilçeden ayrılacağı belirtildi.