Havaların ısınması ile kaçak sayısında artış görülmeye başlandı. Son olarak Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen iki operasyonda 39 kaçağın yakalandığı öğrenildi. Bodrum Akyarlar açıklarında devriye gezen ekipler, tenkelerinin batması sonucu denizde can yelekleriyle yardım bekleyen kaçaklarla karşılaştı. Kaçakları denizden çıkartan ekipler, ısınmaları için battaniye ve içecek verdi. Kara Ada açıklarında da kaçakları tespit eden ekipler, buradaki kaçakları da kurtardı.

Bodrum TCSG 1 Nolu Bot Komutanlığı ekipleri, Akyarlar açıklarında devriye sırasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan ve teknelerinin batması sonucu denizde can yelekleriyle yardım bekleyen kaçakların olduğunu fark etmesi üzerine bölgeye gitti.

Soğuktan donmak üzere olan kaçakları denizden çıkaran ekipler, Sahil Güvenlik botuna aldı. Burma uyruklu olduğu tespit edilen 4 kaçak, daha sonra Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. Kaçaklara burada battaniye ve içecek verildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeden ilçe merkezine döndükleri sırada Kara Ada'da bir grup kaçağın daha olduğunu tespit etti. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, adada bekleyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriye uyruklu 35 kaçağı yakaladı.

Üşüdükleri gözlenen kaçaklar, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına ait karakola getirildi. Öte yandan kaçakların ifade işlemlerinin ardından, sınır dışı edilmek üzere Muğla Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.