Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Belediye Başkan Vekili CHP'li Dursun Göktepe'nin telefonları kilitlenirken Kocadon'u karşılamak üzere sevenlerinin ve ve partililerin oluşturduğu konvoy Yatağan'dan eli boş döndü.

25 Mayısta Bodrum Belediyesi'ne düzenlenen operasyon çercevesinde 2 Haziran'da tutuklanarak 8 kişiyle cezaevine konulan belediye başkanı Mehmet Kocadon'un Pazartesi gecesi saat 22.00 sıralarında 3. Yargı paketi çerçevesinde serbest bırakılarak konvoy eşliğinde Bodrum'a geldiği iddiaları ortalığı karıştırdı. Kocadon'un danışmanları ve yaklaşık otuz araçlık konvoy Yatağan'a giderek belediye başkanının beklemeye başladı. Bu sırada Belediye Başkan Vekili CHP'li Dursun Göktepe ve Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın telefonları kilitlendi.

Bodrum'daki yerel gazetelerin internet siteleri gelişmeyi flaş olarak duyururken sosyal paylaşım siteleri facebook ve twitter kullanıcıları gelişmeyi birbirine duyurdu. Kocadon'un danışmanlarından Özay Kartal basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Muğla cezaevinden serbest bırakılan Kocadon'un yola çıktığını ve Yatağan'a geldiğini Bodrum'un girişindeki Yokuşbaşı mevkiinde karşılanacağını söyledi. Kocadon'u sevenler ise Bodrum'da konvoy oluşturmaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise gelecek konvoy ile ilgili tedbirler almaya başladı.

Belediye Başkanı'nın eşi Hülya Kocadon, ağabeyi Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ile avukatlarından Mehmet Türkoğlu'nun haberi yalanlamarı umutlu bekleyiş içinde olanları üzdü. Güvercinlik köyüne giderek Kocadon'un bekleyen Özay Kartal yaptığı açıklamada "Kocadon'a çok yakın isimler cezaevinden çıktıklarını ve birlikte konvoy halinde Yatağan'a geldiklerini söylediklerinde bizde kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile önce salıverildiği açıklamasını yaptık. Ardından olayın asılsız olduğu, ortaya çıktı, büyük şaşkınlık içerisindeyiz. Bu tür haberler başkanımıza büyük zarar verir, bunu yapan isimleri biliyoruz. Gereken yapılacak" dedi.

Bodrum Belediyesi'ne yönelik olarak 'ihaleye fesat, rüşvet ve irtikap' başta olmak üzere çok sayıda iddia ile 40 kişi gözaltına alınmış, aralarında Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'nun da bulunduğu 9 kişi tutkalnmıştı.