Marmaris İlçesi Çıldır Mahallesi 105 Sokak'ta yaşayanlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle aralarında para toplayarak sokak, balkon ve işyerlerini yüzlerce Türk Bayrağı ile Atatürk posterleriyle donattı. Kırmızı, beyaz kumaşlarla süsledikleri ağaçlar ile elektrik panolarına aynı renklerde balonlar asıldı. Çocukların kendi elleriyle çizip, boyadıkları ve üzerinde '23 Nisan kutlu olsun' yazılı pankart ise sokağın ortasına asıldı.

Düğün yeri gibi süslenen 105 Sokak'ta tam bir bayram havası vardı. Aralarında, yerleşik yaşayan İngiltere ve Almanya uyruklu ailelerinde de bulunduğu mahallede yaşayanlar sokağa döküldü. Çocuklara döner ekmek, pide ve pamuk şeker dağıtıldı. Mahallede yaşayan liseli ve yetişkin müzisyenler sahne aldı. Sokağı dolduran yaklaşık 800 kişi, hareketli müzikler eşliğinde oynadı, göbek attı, halaylar çekti. Üzerlerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyen kadınlar Muğla Zeybeği ve Harmandalı oynadı. Sokağa kurulan dev ekranlardan Atatürk, Ulusal Egemenlik ve çocuk konulu slayt aktarıldı.



105 sokakta 30 yıldır hem iş yeri hem evi bulunan 60 yaşındaki Salih Yazgan, hedeflerini ve sloganlarını, '105 Sokak örnek olacak' diye belirlediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "23 Nisan günü Marmaris Belediyesi'nce düzenlenecek ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda gerçekleşecek kutlamaların ardından aynı programı tekrarlayacağız. Protokol üyeleri dahil, tüm ilçe yaşayanlarını sokağımıza bekliyoruz. İnanıyoruz ki, burası çok büyük bir kalabalığı ağırlayacak."

Bundan böyle tüm ulusal bayramlarda sokaklarını bayram yerine dönüştürmekte kararlı olduklarını belirten Yazgan, "Umarız, Marmaris'e ülkemize örnek oluruz, ulusal bayramlarımız, tüm halkımızın coşkuyla kutlanmasına bir nebze de katkıda bulunuruz" diye konuştu.

Gece yarısına kadar orkestranın çaldığı hareketli şarkılarla eğlenen kalabalık halay çekerek kutlamayı sonlandırdı.