30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüştürülen Gündoğan Beldesi'ne, taşımalı sisteme dahil edilmeyen 450 öğrencisi bulunan Nafiz Ilıcak İlkokulu ile 350 öğrencinin öğrenim gördüğü Muharrem Eskiyapan Ortaokulu öğrencileri büyük sıkıntı yaşadı. Okullarının bulunduğu bölgeye düzenli ulaşım bulunmayan öğrenciler, evlerine ortalama 2 ile 9 kilometre mesafeyi yürümek zorunda kalınca tepkiler arttı. Bazı veliler  aralarında anlaşıp, çocuklarını dönüşümlü olarak kendi araçlarıyla okullarına götürüp, aynı şekilde çıkışta alıyor. Bu duruma tepki gösteren 30 veli, çocuklarıyla birlikte bugün Kaymakamlık önüne gidip, tepkilerini dile getirdi.

'ÇÖZERİZ' DEYİP GEÇİŞTİRİYORLAR

Bir süre sessizce kaymakamlık binası önünde bekleyen veliler adına Bedri Güncel, basın açıklamasını okudu. Kendisinin iki çocuğunun da aralarında bulunduğu 30 öğrencinin mağdur olduğunu belirten Güncel şunları söyledi:

"Geçen yılda bu sıkıntıyı çektik. Dilekçelerimizi verdik. Ancak, işleme konulmadığını Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidince öğrendik. Oysa geçen yıl, 'Mart ayında müracaat edin, sorunu çözeriz' denilmişti. Ancak, buna rağmen değişen bir şey yok. Çocuklarımız açıldığı günden beri okula gidemiyor. Bugün buraya sesimizi duyurmaya geldik. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Net bir sonuç alamadı. 'Siz gidin, biz sorunu çözeriz' deyip, geçiştiriyorlar. Çocuklarımızın bir an önce taşımalı sisteme dahil edilmesini istiyoruz. Kaymakamlığın konuya el attığı söyleniyor ama olan çocuklarımıza oluyor. Eğitime başlamaları gerekirken, okula gidemiyorlar."

'BU ÇOCUKLAR OKULA NASIL GİDECEK?'

Velilerden Süleyman Güzel (45) de çocukları Hasan (12), Ramazan (9) ve Nefise Güzel'i (11) yanına alıp şöyle dedi:

"Çocuklarım farklı okullarda. Bu nedenle onları okula götürüp, getirebilmem için günde 6 kez okula gidip gelmem gerekiyor. Çalışan biriyim. Buna ne zaman bulabilirim ne de okonomik olarak dayanabilirim. Yetkililer, 'Çocuklar okullarına minibüse binip gitsin' diyor. Ancak, saat 06.00- 07.00'de o bölgeye minibüs yok. Olsa da sefer araları çok uzun ve düzensiz. Bu çocuklar okula nasıl gidecek? Sesimizi duyurabilmek için buradayız. Toplasan 50 kadar öğrenci mağdur durumda."

Açıklama sırasında veliler ise kaymakamlık sivil koruma polisleri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Açıklamanın ardından grup sessizce dağılırken, velilerden üçünün bugün Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ile görüşeceği belirtildi.