Manisa- İzmir Karayolu Sabuncubeli Mevkii'neki yamaçta bulunan Sarıkaya Mahallesi'nin ilköğretim çağındaki öğrencileri taşımalı olarak Manisa'ya getiriliyor. 2013-14 öğretim yılında Manisa TOKİ İlköğretim Okulu'na taşımalı olarak getirilen öğrenciler, 2014-15 öğretim yılında 10 Ekim İlkokul ve Ortaokulu'nda eğitim görmeye başladı. 10 Ekim Okulu'nun yakınındaki Manisa Öğretmen Şükran Bilginer Eğitim Uygulama Merkezi'nde ise öğrenci fazlalığı görülünce bir süre önce zihinsel engelli öğrenciler için 2 sınıf açıldı. Bu durumun okul hayatına yeni başlayan ilkokul öğrencilerini olumsuz etkilediğini belirten öğrenci velilerinden Aslan Sarıkaya, bazı öğrencilerin 15 günden bu yana  devamsızlık yaptığını söyledi. Durumu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini vurgulayan Sarıkaya, şöyle dedi:

"Çocuklarımız hergün dayak yiyip, eve geliyor. Gürültüden ders yapamadıklarını söylüyorlar. Zihinsel engelli çocuklar da bizim. Fakat 6 yaşında eğitime başlayan normal çocuklarla aynı yerde öğrenim gören yaşı büyük zihinsel engelli çocuklar var.  Çocuklarımız rahatsız oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün buna çözüm bulması lazım. Biz okuldan soğuyan çocuklarımızı okula gönderemiyoruz."

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, konuyla ilgili Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü görevlendirdiğini belirterek "10 Ekim Okulu'nun yakınında bulunan Şükran Bilginer Eğitim Uygulama Merkezi'nde zihinsel engelli öğrencilerin sayısı arttı. İki yıldır 10 Ekim Okulu'na sınıf açarak, Şükran Bilginer Eğitim ve Uygulama Merkezi'nden öğrenci verdik. Bu eğitim yılında 10 Ekim'in öğrenci sayısı da arttı. Bu öğrenciler için başka uygun yer bakıyoruz" diye konuştu.