Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 10.00 sıralarında Milenyum Memurlar Derneği, Aktif Eğitimciler Derneği, Eğitim Gönülleri Derneği, Manisa Çalışanlar Derneği ve Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MASİAD) gelerek, eş zamanlı arama başlattı. Derneklerdeki bilgisayarlar ve çeşitli dökümanlar incelemeye alındı. Binanın girişlerinde önlem alan polis, kimsenin dışarı çıkmasına izin vermezken, kimseyi de içeri almadı. Aramalar halen devam ederken, polis yetkilileri, aramaların 'paralel yapıya' yönelik başlatılan operasyonun devamı olduğunu belirtip, bu yapıyı finanse edebilecek kuruluşların evrak ve yapılanmalarının incelendiğini bildirdi.

3 BAVUL DOLUSU EVRAK VE BİLGİSAYAR KAYDINA EL KONULDU

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Milenyum Memurlar Derneği, Aktif Eğitimciler Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Manisa Çalışanlar Derneği'ndeki arama sürerken el konulan bazı bilgisayar kayıtları ve dokümanlara el konuldu. MASİAD'daki el konulan kayıt ve dökümanlar üç bavul içerisinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"ZORLA YARDIM SÖZ KONUSU OLAN DURUMLAR VAR"

Aramalarla ilgili bir açıklama yapan Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Ankara'da bir polis aracının çalınmasıyla başlayan soruşturmanın ardından açılan davanın iddianamesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilk defa Gülen Cemaati için 'FetHullahçı Terör Örgütü' tanımlaması yaptığına dikkati çekip, "Şimdi örgütün kontrol ve denetiminde olan derneklerde arama ve el koyma işlemleri başlattık. Bugüne kadar bağış, himmet, kurban ve kurs parası adı altında örgüte yardım olarak alınan paralar söz konusu. Amacımız yaptıkları çalışmalara devam edememeleridir. Manisalı hayırseverleri ve bu işe bugüne kadar gönül verenlerden artık dönmelerini istiyoruz. Bundan sonra yaptıkları örgüte yardım ve yataklık etmektir. Bunu bilmelerini istiyoruz. Bugüne kadar gönül verip, yardım edip pişman olanları da polise bilgi ve ifade vermeye davet ediyoruz. Direnen gruplar olabilir, 'hodri meydan' diyoruz. Birçok şeyi çok iyi biliyorum. Delillendirme safhasındayız. PKK gibi, operasyonlarımız bu işi bitirene kadar devam edecek. Zorla yardım söz konusu olan durumları var. Pos cihazıyla taksitle yardım yaptırılma söz konusu. Operasyonlarımız devam edecek. Deliller toplanıp, birleştirildikten sonra savcılarımızın gereken işlemi yapacağını biliyoruz" dedi.