Foseptik sularının boşaltıldığı bölgede arı kovanlarının da bulunması üretilecek balların hastalık riski taşıma kuşkusunu da gündeme getirdi. Güzelçamlı Belediye Başkanı CHP'li Özkal Yüksel, foseptik sularını boşaltacak başka bir yer olmadığını belirterek "Bir çözüm bulacağız" dedi.

Güzelçamlı’da yaşayanlarla tatillerini geçirmek üzere beldeye gelen yazlıkçıların büyük bölümünde çeşitli bağırsak şikayetlerinin artması üzerine doktorların içme sularına dikkat çektiğini söyleyen Tuncer Toros, "Ankara’dan geldikten iki gün sonra çocuklarımda bağırsak sorunu başladı. Komşularımızda da aynı sorun ortaya çıkınca gittiğimiz doktor içme suyuna dikkat çekti. Belediyenin su kuyularının olduğu Jandarma Ali Deresi bölgesine vidanjörlerle foseptik sularını boşalttığını öğrendik" diye konuştu.

Arıcılar Derneği eski Başkanı Şaban Çanlı da şikayetleri üzerine Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin, arıcılık yapılan bölgeye foseptik sularının boşaltıldığını tespit ettiklerini söyledi. Bölgenin Milli Park koruma alanı içinde olduğunu hatırlatan Şaban Çanlı, "Artezyen suyu kaynaklarının yanı sıra bölgede arı kovanları da var. Arı kirli suya konmaz ama vatandaş üretilen balın hastalık riski taşıyabileceğini düşünebilir. O nedenle arıcılar sıkıntı yaşayabilir" dedi.

Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel de foseptik sularını boşaltacak başka bir yer olmadığını belirterek, "Kış aylarında kanalizasyon şebekesi olmayan beldenin foseptik sularını toplu konut bölgesindeki tesiste arıtıyorduk. Tesis arızalandı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sahillerdeki yazlıkların da foseptik sularını alıyoruz. Sorun ancak altyapı ve biyolojik arıtma tesisinin kurulmasıyla çözülür. Şimdilik sorunu çözmek için arızalanan arıtma tesisini tamire çalışıyoruz. Bir çözüm bulacağız" diye konuştu.