Gölmarmara Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlığı tarafından organize edilen festivale CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Gölmarmara Kaymakamı Dr. Mustafa Arı ve Belediye Başkanı Birol Ak ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Burada söz alan Milletvekili Öz, çiftçilerin gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için organik tarıma önem vermesi gerektiğini söyledi.

Festivalde kapsamında başvuru yapan 30 üretici arasından en iyi kavun ve karpuzu üreten üreticiler seçildi. 12 üreticinin katıldığı kavun yarışmasında Nihat Erdem birinci, Özay Aybar ikinci, Koray Aybar üçüncü; 18 üreticinin yer aldığı karpuz yarışmasında ise Recep Demir birinci, Şirin Azgın ikinci, Kadir Pınarcı üçüncü oldu.

Geleneksel Kavun Karpuz Güzellik Yarışması'nda ise 11 adaydan birinciliği Müge Yürekli, ikinciliği Nefise Başkaya, üçüncülüğü Ezgi Pelister aldı.
Festivalde karpuz yeme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmaya katılan adaylardan Fırat Tan, çeyrek karpuzu 32 saniye içinde bitirerek birinci olurken, ikinci Hamza Bilgili, üçüncü Ayhan Tekin oldu.

Dereceye girenlere, altın bilezik, küçük altın, nakit para ve sponsor Keskinoğlu firmasından organik gübre çekleri ile bazı firmaların hibe ettikleri çiftçi malzemeleri takdim edildi.