Kütahya’daki Dumlupınar Üniversite öğrencisi Yeşim Çelik internetten tanıştığı polis sevgilisinin tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. Cinayet mi intihar mı olduğu çözülemeyen soruşturma sonunda Salih Kaya hakkında ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 1.5 yıldır süren davada ikinci kez istenilen ayrıntılı Adli Tıp Kurumu raporu gelmeyince mahkeme tutuklu yargılanan sanık Salih Kaya’yı ‘mağdur etmemek’ için tahliye etti.


FACEBOOK’TA TANIŞTILAR

Yeşim Çelik, Ocak 2011’de Bağcılar Polis Merkezi’nde görevli polis Salih Kaya’yla Facebook aracılığıyla tanıştı. Çelik ve Kaya 10 Şubat’ta İstanbul’da bir araya geldi. Kaya, 13 Şubat’ta Çelik’i Güngören’deki iki polis arkadaşıyla birlikte kaldığı eve götürdü ve ikili o günü ve ertesi günü beraber geçirdi. Ancak 20 Şubat günü, Salih Kaya saat 16.37’de 112 Acil Servisi arayıp kız arkadaşının intihar ettiğini, ambulans istediğini söyledi. Evde inceleme yapan polis, bilgisayar masası üzerinde, “Ben bir tek seni sevdim ve asla ihanet etmedim sana. Hoşça kal” yazılı bir not buldu. Yeşim Çelik’in valizi ve el çantası da yatağın üzerinde bulundu. Tabanca ise bacaklarının arasından çıktı. Cesedin altında cam kırıkları bulundu. Çelik’in üzerindeki beyaz kazak kriminal laboratuvara gönderildi.

TABANCADA PARMAK İZİ YOK

Kaya savcıya, Çelik’in cep telefonunda “Aşkım uyudun mu” ve “Sevişecek miyiz” yazılı iki mesaj gördüğünü, bu nedenle gitmesini istediğini anlattı. Ancak telefonda o mesajlar bulunamadı. Tabancanın üzerinde genç kızın parmak izi de bulunamadı. Sadece belirsiz 3 iz tespit edildi. Daha sonra tabancanın silindiği ortaya çıktı. Savcı, Kaya hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis istemiyle dava açtı. Önceki gün görülen davanın 5’inci duruşmasında mahkeme ‘delillerin azamisinin toplanmış olması, Adli Tıp raporunun gelmesinin zaman alabileceği ve bu hususun sanığın mağduriyetine sebep olabileceğini’ belirterek Kaya’yı tahliye etti. (Habertürk)