Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü üyesi Osman Keskin, okulun kule tramplen atlama takımına antrenman yapmaları için salon verilmediği iddiasıyla dün tek kişilik eylem başlattı. Çocukları, milli sporcular 17 yaşındaki Toprak Berat Keskin ile 12 yaşındaki Yaprak Selin Keskin'in de takımda olduğunu ve çalışacak salon bulamadıklarını ileri süren Osman Keskin, sorunu Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a anlatmak için Afyonkarahisar'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Çocukları ve diğer sporcuların antrenman yapması için salon bulmaya çalışan Osman Keskin, eyleminin ikinci gününde amacına ulaştı. Afyonkarahisar Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ankara'ya yürüyen Keskin'e telefonla ulaşarak salon tahsis edildiğini bildirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 21 Ocak 2013 tarihli yazıyla müdürlüğe ait eskrim salonunda milli sporcular Toprak Berat Keskin ile Yağmur Selin Keskin'in antrenman yapmasını uygun gördü. Afyonkarahisar Valiliği de bu talebi onaylayarak salonun tahsis edilmesini sağladı.

EYLEMİ SONUÇ VERDİ


Salonun tahsis edildiğini öğrenen Osman Keskin, yaklaşık 6 gün hesapladığı Ankara yürüyüşünü ikinci gününde bırakarak geri döndü. Keskin, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü'nden gerekli tahsis belgesini aldı. Yürüyüşün başladığı Anıtpark'ta açıklama yapan Keskin, "Amacımız üzüm yemek, bekçiyi dövmek değil. Biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Herhangi bir ticari beklentimiz yok. Bize salonun tahsis edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şubat ayında Ankara'da Türkiye Şampiyonası var. Burada da başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Milli sporcu Toprak Berat Keskin ise salonun tahsis edildiğini öğrendiğinde mutlu olduğunu belirtti. Keskin, "Biz şampiyonalara çalışmakta ve hazırlanmakta zorluk çekiyorduk. Artık daha rahat çalışabileceğiz" diye konuştu.

Valilik kararına göre Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait eskrim salonu, pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri 2'şer saat olmak üzere haftada 8 saat, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü'ne tahsis edildi.