Olay Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre çöp konteynerinden gelen civciv seslerini duyan vatandaşlar durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine zabıta ve temizlik işçileri söz konusu sokağa geldi.

Ekipler çöp konteynerine atılmış çok sayıda yumurtadan çıkan civcivleri farketti. Yumurtalar tek tek kontrol edilirken, yaklaşık 60 tane civciv de kurtarıldı.

Durum hemen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Ekipler civcivleri kıyafetleriyle sıcak tutmaya çalışırken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ekipleri de kırsal mahallelerde tavuk yetiştiriciliği yapan işletmelere ulaştı ve kuluçka makinesi talep etti.


20 civciv, Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilirken, diğer 40'ı da çeşitli işletmelerin kuluçka makinelerine alındı.

Ekipler ise çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek yumurtaların kim veya kimler tarafından atıldığını tespit etmeye çalıştı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Barış Ünlü, "Bizlere gelen ihbarı değerlendirdik. Sokağa gittiğimizde çöp kutularından civciv sesi geliyordu. Baktığımızda şok yaşadık. El birliği ile yumurtaları inceleyerek çıkmak üzere ve çıkan olan 60 tane civcivi kurtardık. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte civcivleri yaşatmak için çalışma yapıyoruz" şeklinde konuştu.